Vučić iz Davosa: SAD su spremne da čuju naše zahteve

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

22.01.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će se u petak ujutru u Beogradu sastati sa specijalnim izaslanikom predsednika Donalda Trampa za pregovore Beograda i Prištine Ričardom Grenelom i naveo da su SAD spremne da čuju zahteve i probleme Beograda po pitanju Kosova i Metohije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić je iz Davosa rekao da će se sa Grenelom sastati u petak ujutru, u osam sati.

Predsednik je juče u Davosu na marginama Svetskog ekonomskog samita razgovarao i sa savetnikom za nacionalnu bezbednost Donalda Trampa Robertom O' Brajanom.

Vučić kaže da je O' Brajan pristojan čovek koji želi da čuje i ume da sluša i predstavnike zemalja koje su manje ekonomske snage i značaja u odnosu na SAD.

- Mislim da on dobro razume poziciju Srbije - rekao je Vučić.

On je naveo da je pozicija Srbije po pitanju KiM teška i da je odnos SAD prema Kosovu suprotan našem odnosu, ali da su sada spremni da čuju naše zateve i stavove.

- Ne govorim da će sad SAD da pređe na našu stranu, kako bi neko pomislio, ali su spremni da čuju koji su naši zahtevi i problemi, šta Srbija po tom pitanju misli. U tom smislu mislim da smo otvorili neka vrata iza kojih možemo da razgovaramo otvorenije sa američkim partnerima nego ranije - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
ceca

22.01.2020 08:29

i vreme je više da malo čuju i našu stranu

maki

22.01.2020 08:41

Bitno je da predstavnici SAD razumeju da do znacajnog napretka u pregovorima o KiM moze doci jedino ako se uvazavaju i stavovi srpske strane.

meda

22.01.2020 09:40

Vreme je da malo čuju našu stranu

Maja

22.01.2020 09:52

Dobra vest.