Martinović o izmenama izbornog praga: Smanjenje cenzusa šteti jedino SNS

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović rekao je da predlozi zakonskih izmena koji su danas proslednji Skupstini a predviđaju smanjenje cenzusa na tri odsto, štete isključivo SNS-u kao najvećoj parlamentarnoj stranci, ali da će na taj način politika da se vrati u parlament.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Martinović

Martinović je u emisiji "Uputnika" na RTS kazao da se tako povećava reprezentativnost skupštine i moći će da se čuju mišljenja koja se inače ne bi čula.

- Mi smo se rukovodili državnim interesima i da o svemu razgovaramo u parlamentu. Ne da lomimo saobraćajne znake i upadamo u Skupštinu, već da civilizovano i kulturno debatujemo u skupštini - rekao je Martinović.

Prema njegovim rečima, izmene zakona sprečiće i zloupotrebu nacionalnih manjina.

 

 

- Odluku da li je neka stranka, stranka nacionalne manjine, donosiće RIK na osnovu rešenja Saveta odgovarajuće manjine, tako da neće biti lažnih Roma, Vlaha, Bugara... Izmene se odnose i na republičke i na lokalne, ali i na pokrajinske izbore, o čemu će odluku doneti skupština Pokrajine tokom februara - rekao je Martinović.

On je izrazio sumnju o tome da li će opozicija bojkotovati izbore.

- Videli ste saopštenje ''1 od 5 miliona''. Ta deca ne govore u svoje već u ime Dragana Ðilasa. On je jedino uspeo da namagarči Demokratsku stranku - rekao je Martinović i dodao da će nakon izbora parlament ostati politička institucija u kojoj se na civilizovan način raspravlja o važnim pitanjima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Janko

21.01.2020 23:00

Tacno je da smanjenje cenzusa jedino skodi SNS-u, ali je to jedina sansa za vecinu stranaka da udju u parlament.

Goca

21.01.2020 23:10

Logicno je da sto vise stranki udje u vladu, veca opoziciona grupa moze da se formira, sto nije povoljno po SNS.

Svetlana

22.01.2020 02:57

Tačno je da smanjenje cenzusa jedino nanosi štetu najjačoj političkoj stranci SNS-u, ali gledano iskreno je to jedina šansa za vecinu stranaka da udju u parlament Samo je problem što mnogima iz opozicije i to ne odgovara.

Natasa

22.01.2020 04:23

SNS ima punu podršku naroda!