AFERA "ŽELEZNICA": Mihajlovićeva nije uspela! Propao plan ministarke da postavi svog čoveka na mesto uhapšenog direktora

Autor:

Vesti

22.01.2020

04:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Srbije razrešila je i zvanično Miroljuba Jevtića sa mesta čelnika "Infrastrukture Železnice", a kako saznaje naš list, u međuvremenu je osujećen plan ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, s kojom je uhapšeni direktor blisko sarađivao, da na to mesto progura Jevtićevog zamenika Milana Maksimovića.

RepublikaFoto: Tanjug/Dimitrije Goll
Milan Maksimović

Prema informacijama dobro obaveštenih sagovornika Srpskog telegrafa, cilj Mihajlovićeve bio je da se zaštite poslovi koje je Jevtić obavljao.

- Kako ih je obavljao, svi smo videli. Pritom, ne postoji ni teoretska mogućnost da njegov zamenik nije znao šta se radi, pa u najmanju ruku bez njegovog znanja nikako nisu mogli biti angažovani advokati koji su Jevtiću posle vraćali deo novca - objašnjava izvor našeg lista.

PRVI ISKAZ

Podsetimo, Jevtić je u prvom iskazu policiji rekao da je veći deo tako dobijenog novca predavao upravo Zorani Mihajlović, odnosno njenom suprugu Vladimiru Atanackoviću. Kasnije, pred tužiocem, taj iskaz je promenio i negirao krivicu. Njemu je određen pritvor do 30 dana, u kom se i dalje nalazi.

RepublikaFoto: Tanjug
BIO JOJ SAVETNIK Jevtić i Mihajlovićeva

Zoranina namera da brže-bolje u Jevtićevu fotelju stavi Maksimovića ipak je na kraju propala.

- Neko je očigledno otkrio šta ministarka sprema. Ranije su joj takve kadrovske igre prolazile, međutim, posle hapšenja Jevtića očito je da se pazi na sve njene poteze - objašnjava sagovornik našeg lista.

Maksimović je inače, baš kao i Jevtić, koji je dugo bio i ministarkin savetnik, čovek od velikog poverenja Mihajlovićeve.

Odgovor iz ministarstva: Predloženo je nekoliko kandidata, ali ne i taj gospodin

Pored Jevtića, kod kojeg je nađeno i 10.000 evra u kešu, u ovom slučaju uhapšeni su, pa pušteni da se brane sa slobode Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora "Ratka Mitrovića" iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić.

NIJE BILO POTREBE

Jevtić se sumnjiči da je za milionske iznose, iako za tim nije bilo potrebe, angažovao dvojicu advokata i isplaćivao im preko firme te ekstremno visoke honorare na ime navodnog postupanja u eksproprijaciji zemljišta na trasi planirane izgradnje brze pruge, koja je pod direktnom ingerencijom Mihajlovićeve.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić

Nakon što su se pojavile informacije šta je Jevtić rekao u prvom iskazu o ulozi Zorane Mihajlović, ona je to negirala.

Na pitanje o pokušaju ministarke da na Jevtićevo mesto progura Maksimovića, iz njenog ministarstva dobili smo juče sledeći odgovor:

- Predloženo je nekoliko kandidata za novog v. d. generalnog direktora, ali pomenuti gospodin nije među predloženima, a posebno će se voditi računa kod izbora novog v. d. generalnog direktora "Infrastukture".

REAKCIJE

Foto: Tanjug

Marko Matić

ISTRAŽIVAČKI NOVINAR

S obzirom na sumnje izazvane navodima koje je u istražnom postupku izneo osumnjičeni bivši direktor, nije primereno da njegov naslednik bude čovek kog predloži ministarka Mihajlović. Na to mesto mora da dođe neko ko će omogućiti da se do kraja sprovede nezavisna istraga i utvrdi puna istina o poslovanju te državne firme. Ovako će u vazduhu zauvek ostati sumnja da je Zorana Mihajlović preko svog čoveka od poverenja uklonila tragove i zataškala ceo slučaj, što ne mora da bude tačno, ali ostaviće sumnju i prostor da se stvari tako tumače

Foto: Promo foto

Mario Spasić

SAVET ZA MONITORING

Slučaj treba krajnje ozbiljno ispitati i utvrditi sve detalje. Svakako da treba proveriti i šta je stajalo iza pokušaja postavljanja tog Maksimovića na čelnu poziciju, kao i kakva je uloga ministarke Zorane Mihajlović i njenog muža, koje je Jevtić spomenuo u prvom iskazu

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Deda

22.01.2020 17:29

Ne može opet njen čovek.