Mićunu okrenuli leđa! Svi junaci nikom ponikoše i u crnu zemlju pogledaše!

Autor:

Vesti

22.01.2020

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Đilasovog Saveza za Srbiju (SZS), koji su, kao i on, redom potekli iz Demokratske stranke, nisu se udostojili da jednom jedinom rečju odbrane legendu i jednog od osnivača demokrata Dragoljuba Mićunovića, kog je brutalno izvređao lider Dveri Boško Obradović, opisavši ga, između ostalog, kao komunistu koji je jahao popa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL/S. RADOVANOVIĆ/ST/N. MANDIĆ/E. ČONKIĆ
Mićunu svi okrenuli leđa

Dragan Đilas, Vuk Jeremić, Marko Bastać, Borko Stefanović, Nebojša Zelenović, Janko Veselinović i Dušan Petrović zabili su se u mišju rupu, iako su im inače puna usta zalaganja za pristojnost i demokratiju.

Podsećanja radi, žestok napad na vremešnog osnivača i utemeljitelja obnovljene Demokratske stranke otpočeo je samo zato što je on izrazio legitiman politički stav da je bojkot predstojećih parlamentarnih izbora besmislen, pasivan i opasan. Međutim, niko od pomenutih bivših DS kadrova nije ni pomislio da treba da bar osudi Obradovićevo pljuvanje po čoveku duboko u devetoj deceniji života.

Na ovakvu prozivku jedino nisu ostali imuni poslanici DS, koji su zatražili hitnu reakciju stranke i preispitivanje njenog daljeg učešća u SZS (Šutanovac, Milojiči, Božović, Aleksandra Jerkov, Nataša Vučković...). Ipak, predsednik demokrata Zoran Lutovac, iako je napisao da je vređanjem Mićunovića Obradović uvredio sve demokrate, ni rečju nije pomenuo da će preduzeti bilo kakve dalje korake.

MOJ STAV

Dejan Vuk Stanković, analitičar

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dejan Vuk Stanković

Đilas post festum pokušava da spreči štetu nastalu nakon što je sam kreirao moralni i medijski linč svakog ko je protiv bojkota izbora i zato sada poziva da prestanu napadi jednih na druge. Ovo nije nikakav principijelan nego taktički stav

Ni neformalni vođa SZS Dragan Đilas potpuno očekivano nije direktno osudio sramotni postupak svoje udarne pesnice Obradovića, već je pokušao da zašije zjapeće pukotine unutar ove organizacije, pogotovo nakon divljačkog istupa lidera Dveri.

- Preklinjem sve članove rukovodstava svih stranaka članica SZS, kao i svih drugih opozicionih stranaka i pokreta da se zaustave. Da prestanu da napadaju jedni druge, da dovode u pitanje odluke koje smo doneli, da počnu da poštuju tuđe stavove i da se suzdrže od toga da svojim izjavama idu naruku Vučiću - poručio je Đilas.

OKRENULI MU LEĐA

Analitičar Zoran Spasić kaže za Srpski telegraf da je vrlo nekorektno od bivših članova DS što nisu reagovali na bljuvotine nekadašnjeg mentora, koji je obnovio stranku u kojoj su oni započeli i razvili svoj politički život.

- Pojedinci koji su ponikli u DS i na osnovu te stranke napravili političke karijere, a delom i zahvaljujući Mićunoviću, sada mu okreću leđa. Moralo je biti reakcije, ako ne zbog njegovih zasluga koje su nesporne, onda barem iz poštovanja prema njegovim godinama - smatra Spasić.

Zaćutali i Tadić i Pajtić, Živković se jedini oglasio

RepublikaFoto: Tanjug
Boris Tadić

Ni nekadašnji predsednici DS Boris Tadić i Bojan Pajtić nisu iskazali bunt protiv Obradovića i zaštitili Dragoljuba Mićunovića. Jedino je predsednik Nove stranke i nekadašnji srpski premijer Zoran Živković naveo da je to izraz primitivnog nevaspitanja, a da se lider Dveri poziva na, kako je istakao, stare i sto puta ponovljene debeovske optužbe.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Kujundžić
Zoran Živković

Mićunović: Dveri nikad nisam uzimao za ozbiljno

Jedan od osnivača DS Dragoljub Mićunović kaže da ga nimalo ne zanima uvredljiv tvit lidera Dveri Boška Obradovića na njegov račun.

- Optužbe Boška Obradovića ne mogu samo tako da ostanu, one će sigurno izazvati jednu raspravu u DS, da li će to biti skupština ili Glavni odbor, videćemo - rekao je Mićunović za Politiku.

On napominje da nikada Dveri nije uzimao za ozbiljno, kao i da ga je iznenadila Obradovićeva reakcija jer je svoj stav o bojkotu izbora izneo još pre godinu dana.

Dragan Đilas (u DS 2004-2016)

Vuk Jeremić (u DS 2000-2013)

Marko Bastać (u DS 2002-2016)

Borko Stefanović (u DS 2003-2015)

Nebojša Zelenović (u DS 2000-2013)

Janko Veselinović (u DS 1998-2014)

Dušan Petrović (u DS 1992-2013)

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milan

22.01.2020 12:39

Izdajice.