Vučić iz Davosa: Sve zemlje brinu zbog toga ZAŠTO SE SRBIJA NAORUŽAVA?

Autor: Republika

Vesti

21.01.2020

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiji je u Davosu zamereno zašto se naoružava, svi su želeli da znaju to kao i zašto sarađujemo po tom pitanju sa Rusijom, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić u Davosu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

- Objasnio sam im da ne kupujemo ofanzivna sredstva, ali da hoćemo da zaštitimo svoju zemlju i da ne budemo slabi kao što smo nekada bili.

Predsednik je s druge strane rekao da su nam sve zemlje čestitale na ekonomskom napretku. Nisu imali nijednu primedbu na našu ekonomiju. 

- Govorio sam o odlivu mozgova i o prelasku sa školskog na radni nivo kako bismo se pripremili za budućnost - istakao je Vučić.

Vučić je rekao da je trgoviska razmena Srbije i Nemačke 5.5 milijardi.

- Sa svima njima moramo da napravimo najbolje moguće dogovore. Zato sastanci sa Amerikancima, zato sastanci sa Kinezima. Za nas je dobro što smo diverzifikovali našu ekonomiju - naveo je predsednik.

Kako je naglasio, ideja je da se popravi životni standard. Takođe, istakao je da je ponosan zbog mesta koje je Srbija dobila u Davosu.

- Na otvaradanju 50. jubilarnog Davosa Srbija je dobila mesto pored Ursule fon der Lajen iako nije u EU. E, pa to nešto govori o Srbiji - rekao je Vučić i dodao:

- Šta me briga šta će neko drugi da kaže, ja sam ovde zato što zastupam interese građana Srbije.

O najnovijem napretku Srbije na listi najuspešnijih zemalja kratko je prokomentarisao da nam je cilj "ekonomski naprednije zemlje od nas da pristižemo".

A propo poziva koji je dobio od predsednika Crne Gore da dođe tamo rekao je:

- Nisam saglasan oko argumentacije koja je izneta oko suštine samog zakona i primene tog zakona, videćemo kako ćemo da se dogovorimo.

Poseta Aušvicu

Predsednik je govoreći o odlasku u Izrael, na obeležavanje 75. godišnjice oslobođenja Aušvica, rekao kako očekuje da ideologije poput fašizma ne smeju da imaju mesto u svetu i prema jevrejskom i prema srpskom narodu koji je bio istrebljivan u koncentracionom logoru u Jasenovcu.

Kako je Vučić rekao na neformalnom skupu sastao se sa Hašimom Tačijem.

- Ja sam govorio o problemima u regioni, a Tači je govorio o viznoj liberlaizaciji. Ja sam pomenuo takse, ali ćemo da nastavimo sa dijalogom - kaže Vučić i dodao da treba da se reši problem taksi.

- Jedan od ključnih zahteva Srpske liste biće ukidanje taksi - rekao je Vučić.

Izrazio je iskrenu želju da što pre formiraju Vladu kako bi mogli da otpočnemo pregovore. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
ana

21.01.2020 14:31

Srbija nikad nije bila agresor i uvek je samo branila i branice svoju zemlju.

Odgovori 20 0
Milan

21.01.2020 14:55

Naoružavamo se odbrambenim oružjem, i to nedovoljno, s obzirom na okruženje.

Odgovori 19 0
Igor

21.01.2020 15:03

Srbija nikada nije bila agresor i nema potrebe da tamo neko brine zbog naoruzavanja. Jednostavno sve nam je bilo previse staro od helikoptera do radara.

Odgovori 12 0
Mrmot

21.01.2020 15:25

Srbija mora da bude spremna da se brani.