Tačijev ultimatum Kurtiju: Vreme ističe, uzmi ili ostavi

Autor: Tanjug

Vesti

19.01.2020

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači izjavio je danas da vreme ističe i da bi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti trebalo da prihvati nominaciju za premijera ili da se odrekne toga, prenosi Ljajmi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

- Dugo smo čekali, ali i građani čekaju i međunarodni prijatelji takođe, vreme ističe - rekao je Tači, dodajući da je potpisao njegovu nominaciju za premijera i ta nominacija je još uvek u funkciji.

- Nadam se da će Kurti reagovati, jer je to u njegovom sopstvenom interesu ili bi u suprotnom trebalo da se odrekne toga - rekao je Tači nakon sastanka sa bivšim šefom Misije OEBS-a na Kosovu Vilijamom Vokerom.

 

 

On je zatražio da se što pre uspostave institucije, dodajući da je to i zahtev međunarodnih faktora i građana, prenosi Kosovo onlajn.

Tači je dodao da će on poštovati zakon i Ustav, ali da je sada na potezu predsednik pobedničke stranke.

Kaže da je tim povodom sa njim imao sastanak, i da je on obećao da će u narednim danima "prihvatiti pravni smisao odgovornosti mandatara za uspostavljanje vlade“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading