Ivica Dačić: Srbija puna crnogorskih kadrova, neka režim u Podgorici navede ime jednog Srbina na nekoj funkciji!

Autor: borba.me

Vesti

19.01.2020

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Vlade Srbije i njen ministar inostranih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ivica Dačić

- Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto - rekao je Dačić u izjavi za Borbu.

Neprikladno bi bilo, dodaje on, da to poredi sa Srbijom, “gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca, a da nije iz Crne Gore”.

- I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi? - pita Dačić.

Podsetimo, Dačić je pre par dana izjavio da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz.

- To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbjeđenja koji je ovdje prisutan je iz Bijelog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih? - rekao je Dačić u toj emisiji.

Vlada Crne Gore reagovala je na ove njegove reči, i navela da je u pitanju "još jedna lažna vest plasirana protiv Crne Gore".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading