SKANDAL NAD SKANDALIMA! Đilasovci napravili lom na hramu Svetog Save

Autor: informer.rs, Republika

Vesti

18.01.2020

23:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici pokreta "Jedan od pet miliona" održali su večeras protest u Beogradu šetnjom do hrama Svetog Save i tom prilikom napravili lom.

RepublikaFoto: Tanjug/A. VUKELIĆ
Foto: Ilustracija

Ovo okupljanje navodno je zakazano u znak sećanja na Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. Međutim, kao i prošle godine, đilasovci su i ove napravili haos. Sveštenici hrama ekskluzivno za Informer ispričali su detalje havarije

- Pre dva dana imali smo pomen na zahtev porodice, sve je proteklo mirno. Kada su nas pozvali iz organizacije "1 od 5 miliona", otac Nenad im je rekao da mogu da dođu u miru. Oni nisu znali da se već godinu dana ulazi sa severne strane, počeli su da se penju po skeli, pa su nagrnuli na vrata. Vrata, koja su bila otvoren,a više od devet metara visoka, masivna, oni su izvalili, znate li koja je sila potrebna za to?! Mi to ne možemo da popravimo do sutra, a unutra imamo mozaik koji je u izradi i koji ne trpi temperaturu ispod pet stepeni. Mi smo zvali policiju, oni su došli, napravili zapisnik. Sada grejemo crkvu, ne znamo šta će biti, preprečili smo ta vrata daskama, pitanje je da li će mozaik biti završen u roku i da li će ovo naštetiti izradi - rekli su šokirano sveštenici.

Oni naglašavaju da hram ne pamti ovakav incident.

- Ovo je neverovatno, ne znam kako da opišem ovo. Ova vrata je poklonila porodica Karađorđević. Hram predstavlja simbol, zavetni hram našeg naroda, jedinstva, budućnosti... Tako nešto da urade... Strašno - zaključuju iz hrama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (33)

Loading
zara

19.01.2020 08:14

Nasilje , unistavanje je jedino sto znaju da pokazu

Jela

19.01.2020 08:14

Ovo ponasanje je van svake pameti.

milan306

19.01.2020 08:18

Vandali i nasilnici.Bolje da nešto pametnije rade,nego što lome sve.

Dejan

19.01.2020 08:18

Đilasove kabadahije nastavile da vrše nasilje.