REAGOVAO I VULIN: Do kada će poziv na ubistvo predsednika prolaziti nekažnjeno?!

Autor: Tanjug

Vesti

18.01.2020

16:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite smrt predsednika Srbije Aleksandra Vučića, do kad će biti tako", upitao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin povodom pretnje na Tviteru jedne od lidera nekadašnje opozicije i poslanice Vesne Pešić predsedniku Vučiću.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

- Vesna Pešić voli o sebi da govori kao pacifisti, kojoj je svako nasilje strano, osim kada ima priliku da pozove na nasilje među Srbima. Ovakvi pozivi služe da se stvori atmosfera nasilja i mržnje i da poziv na ubistvo Vučića postane legitimna ideja i rešenje za svaki problem - izjavio je Vulin.

On je oceno da se "tako ludacima daju ideja i podsticaj, a političarima i tajkunima, narko dilerima i kriminalcima političko opravdanje za napade i organizaciju nasilja".


- Nije Vesna Pešić prva iz partija DOS koja traži Vučićevu smrt i poziva na građanski rat, ali morala bi biti prva koja je to izgovorila i nije prošla bez kazne za poziv na ubistvo i sukob. Poziv na ubistvo je krivično delo osim kada tražite Vučićevu smrt, do kad će biti tako? - upitao je ministar odbrane i predsednik Partije socijalista.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Miloš

18.01.2020 17:24

Pešićeva se često stidela Srpstva i javno odricala Kosova i Metohije. Puna su joj usta bila navodnih ratnih zločinaca, a sve ovo u ime navodne demokratije, tolerancije i ljudskih prava. Sada skida tu masku i pokazuje svoje pravo lice koje je puno mržnje prema svemu što je srpsko i dobro za Srbe.

HadziSnezana

18.01.2020 17:35

Ovakva javna izjava Pešićke, sramna i skandalozna! Ali takvi kao ona ništa bolje i ne znaju.Oni ne znaju šta je čast, obraz, karakter i kultura.Pravi političari nikada ne bi dali ovakvu izjavu. Alli kad nemate program, na pameti su vam kojekakve cevi.

Mima

18.01.2020 18:05

Sramota.Ne smemo dozvoliti ovako nesto.

Odgovori 10 1
DejanČa

18.01.2020 18:19

Osuđujem ovakav vid pretnje Predsedniku jedne države. Nadležni organi trebaju odmah da reaguju u skladu sa Zakonom a ne da ćute i da prave se ludi. Moraju ovo da shvate kao ozbiljnu pretnju.