Stefanović: Od 2018. godine deset odsto veće plate policiji

Autor: Tanjug

Vesti

01.10.2017

11:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da se očekuje da će od Nove godine policajcima plate biti povećane za deset odsto.

RepublikaFoto: Tanjug
Nebojša Stefanović

- Mislim da imamo prostora za to. Onda će najveći broj policajaca imati najveće plate u poslednjih nekoliko godina - rekao je Stefanović za TV Pink.

Dodao je da očekuje da će policija do kraja godine dobiti još jednu "finansijsku injekciju", još jedno vanredno primanje, u iznosu za koji bude bilo prostora.

Govoreći o nedavnoj Generalnoj skupštini Interpola i povlačenju aplikacije Kosova za članstvo u toj organizaciji, Stefanović je rekao da iza toga stoji ozbiljan rad Srbije, koja je uradila mnogo u prethodnih nekoliko meseci što je rezultiralo time da ne poštoji podrška da Kosovo postane član Interpola.

Dodao je da je važno i što je na Generalnoj skupštini usvojena Rezolucija koja je definisala kriterijume kako neko može da postane član Interpola, odnosno da neko ko nije član UN ili posmatrač u toj organizaciji ne može da postane član Interpola.

- Verujemo da je to logično i to štiti interse Srbije u narednim pokušajima Prištine da učlani u Interpol, jer oni sada nisu u statusu koji im omogućava aplikaciju - rekao je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading