Predsednik Srbije o zagađenju: Moje troje dece živi u najzagađenijem delu grada, Vukana izvodimo napolje!

Autor:

Vesti

17.01.2020

08:36 >> 08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje ovog jutra u jutarnjem programu gde će, kako je najavljeno, govoriti o aktuelnim temama - od zagađenja do izbornog cenzusa.

RepublikaFoto: printskrin/TV Prva
Aleksandar Vučić

Gostovanje predsednika otvoreno je temom o zagađenju za koje je rekao da je realan problem ali ne u meri i na način na koji se mediji njime bave.

- Postoji problem, realan, koji je više decenija zanemarivan. Postoji i u Milanu, jer smo juče imali isti broj tih čestica, a Milano je jedan od najrazvijenijih gradova - rekao je on i dodao da ne želi opravdanja već rešenja.

Upitan da li on svoje dete izvodi napolje, Vučić je rekao da njegovo troje dece živi u najzageđenijem delu Srbije i Beograda, a to je Novi Beograd. "Da izvodim dete napolje, pa i mene su izvodili", kazao je predsednik Srbije.

Nema mesta panici, ističe Vučić.

Na konstataciju da je u Srbiji već danima zagađen vazduh a da se niko od nadležnih nije oglašavao, počev od predsednice vlade, ministra Trivana, zamenika gradonačelnika Beograda, koji se nisu odazvali na pozive za gostovanje u emisiji u kojoj bi građanima objasnili šta se događa, Vučić ističe "da je pre svega zbog toga zamolio premijerku Anu Brnabić da, ako je čovek živ, da se javi da se nešto uradi jer vidi da su ljudi uspaničeni".

Ipak, ističe da nema mesta panici. "Ja sam vojsku služio u Lukavici i tada je magle bilo", rekao je predsednik Srbije.

Upitan da li on sada oseća zagađenje kada udahne rekao je da ne oseća, a novinarki je rekao da ne izmišlja da oseća.

- Da osećam ne bih imao nikakav problem da vam kažem. Magle je bilo uvek, radio sam i Londonu i toga je uvek bilo. Naše je da adresujemo problem i vidimo šta da radimo - kazao je.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Peđa

17.01.2020 08:59

Moraće se mnogo više raditi na zaštiti životne sredine i ekologije u Srbiji.

Tijanan

17.01.2020 09:07

Problem zagadjenja vazduha je bio i pre 5,30 godina!Mere za sprecavanje zagadjenog vazduha postoje,i u cilju toga ce se i raditi! Ima tu dosta problema koje treba resavati!Najvaznije da nema mesta za paniku gradjana koju proizvode Djilasovci!

SVETLANA

17.01.2020 09:12

Zaista mislim da se dize panika bezpotrebno .Svi zivimo u ovoj zemlji drugu nemamo i moramo svi zajedno problem da resavamo ..svak nek krene od sebe .

sasa

17.01.2020 10:02

Moramo se pod hitno probuditi!!!! Pod hitno doneti zabranu da se krs vozila i otpad vozila iz zemalja EU sa motorima euro 3 uvoze u Srbiju!