Popović Ivković rasturila lidera Dveri: Obradoviću, da nisi uznemiren zbog kuma Tocila?!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.01.2020

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članica Predsedništva SNS Biljana Popović Ivković ocenila je da iznuđene krivične prijave koje je danas naprasno podneo protiv ministra unutrašnjih poslova i direktora policije predstavljaju zamajavanje javnosti i skretanje pažnje sa ključnih pitanja koja su itekako uzdrmala Boška Obradovića

RepublikaFoto: Tanjug
Biljana Popović Ivković

- Momenti u kojima se Obradović odlučuje da intenzivira svoje performanse postaju već simptomatični, te ne mogu da ne pitam da li je Obradovića ovoga puta uznemirilo to što je ministar Nebojša Stefanović nagradio policijskog službenika, koji je uhapsio kriminalnu grupu Mladena Novakovića zvanog Tocilo sa 77 kilograma heroina? - navela je Popović Ivković.

Ona je podsetila da je nakon hapšenja osumnjičenog Novakovića sredinom novembra prošle godine Obradović započeo seriju, kako kaže, ispraznih konferencija na kojima se obrušio na časne policijske službenike, posebno blateći one koji se bore protiv narko-trafikinga.


- Simptomatično je da je baš tada svoju opsednutost uzaludnim pokušajima političke diskreditacije Nebojše Stefanovića najednom nadogradio i sa pretnjama direktoru policije Rebiću poručujući mu da se neće izvući, a potom i brojnim pripadnicima MUP-a - napominje ona.

Popović Ivković ocenjuje da je ponovo Obradovića uznemirilo nagrađivanje profesinalaca koji su vodili istragu protiv Novakovića, te je danas "poručivao koješta i tužiocima i vršio pritiske".


- Zato ga moram podsetiti da ni dan danas osim pukog pravdanja nismo dobili odgovor na ključna pitanja kao prvo zašto Obradovića toliko uznemirava hapšenje Novakovića zvanog Tocilo. Da li vam je to kum i kakva je njegova veza sa Dverima u Mladenovcu? - upitala je Popović Ivković.

Ona je od njega zatražila i da javnosti objasniti koja je uloga više puta osuđivanog Koste Latinovića, kog u javnosti vezuju za "rakovički klan", u Dverima?

- Za šta ste mu uzvratili stavljanjem njegove ćerke na vašu listu kandidata za odbornike i 2016. i 2018.? Čak je i sam Latinović govorio za medije kako je šetao sa vašim članovima na protestu dok su nosili vešala. Javnost te odgovore očekuje od Obradovića već godinu dana - ukazuje Popović Ivković.

Nije Boško Obradović objasnio ni kakve veze ima i zašto sedi za kafanskim stolom sa kontroverznim Srđanom Adžemovićem, kaže ona i dodaje da je reč o licu, dobro opisanom još u "Beloj knjizi o organizovanom kriminalu" iz 2001.


- Da li u Obradovićevim raznim vezama sa ovim ljudima leži i odgovor na pitanje zašto su mu Nebojša Stefanović i MUP konstantno na meti i zašto mu smetaju rezultati u suzbijanju kriminala koje postižu policijski službenici - upitala je Popvić Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading