Vujanić raskrinkao lidera SzS! Država na auto-putevima zarađuje, Đilas ima loše savetnike

Autor: Republika

Vesti

16.01.2020

06:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cirkus plan jednog od lidera SzS, Dragana Đilasa raskrinkan je čim je predstavljen.

Foto: printscreen/N1
Milan Nenadić / Dragan Đilas

Naime, između ostalog, Đilas smatra da je izgradnja auto-puteva rasipanje para i navodi kako se milioni evra bacaju na besmislene projekte, kao što je, recimo, auto-put Čačak-Kruševac.

Osim toga, on smatra da je ulaganje u prugu Segedin-Subotica-Baja potpuno nepotrebno.

Da su ove tvrdnje čista laž ukazao je i Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić.

- Ako je po Đilasovoj računici, onda i bogate evropske zemlje rasipaju novac na izgradnju saobraćajnica. Izgradnja putne infrastrukture je osnov za razvoj svake zemlje. Svaki grad koji nema auto-put je na repu događaja. Niti može da uveze niti da izveze robu. Uslov normalnog odvijanja saobraćaja je da imamo auto-puteve. Ne znam odakle Đilasu to da je izgradnja puteva rasipanje para, mora da ima loše savetnike. Osim toga, auto-put zarađuje - kaže Vujanić.

- Zar mislite da bi na zapadu, gde se meri svaki evro na kantar šest puta, gradili puteve da nisu sve dobro proračunali i videli ekonomsku isplativost. Ne razumem Đilasove ni ekonomske ni političke, a posebno ne privredne razloge za ovako nešto što je rekao. Država na auto-putevima zarađuje i, što je najvažnije za mene kao građanina, auto-put je najbezbedniji put koji mi imamo. Svi drugi putevi prvog i drugog reda su po bezbednosti drastično ispod ovih novih auto-puteva - zaključuje Vujanić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Milica Milicic

16.01.2020 08:11

Bez saobracajnica nema razvoja zemlje, ni jedan investitor nece ulagati tamo gde nema dobrih puteva, bitno je da to gradjani znaju.

anja

16.01.2020 08:36

Djilas nista dobro nema.

una

16.01.2020 08:38

Đilas ima sve lose, pocev od svog ponasanja.

Alexa

16.01.2020 08:41

Nekada treba da se razmisli kada se nesto kaze, ali u tyrenutku nikome to nije bitno