PUČ U DS: Deo demokrata hoće na izbore?!

Autor: Tanjug

Vesti

14.01.2020

23:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grupa demokrata koji nisu saglasni da Demokratska stranka (DS) ostane u Savezu za Srbiju (SzS) Dragana Ðilasa i povinuju se njegovoj odluci o bojkotu izbora, traži alternativu za učešće u uzbornoj trci, piše sutrašnji "Kurir".

RepublikaFoto: Tanjug/Tara Radovanovic
Foto: Ilustracija

Pozivajući se na neimenovani izvor list piše da oni razgovaraju o eventualnom zajedničkom nastupu na izborima sa Strankom moderne Srbije (SMS), kao i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i organizacijom Srbija 21.

Nekoliko demokrata, među kojima su, kako navodi beogradski dnevnik, Nataša Vučković, Aleksandra Jerkov, Balša Božović, Vesna Marjanović i Radoslav Milojičić Kena, želi da osvoji poslaničke mandate i političku borbu nastavi u Skupštini Srbije.

 

 

- Pojedini funkcioneri DS, među kojima ima i poslanika, protiv toga su da ta partija bude u SzS i da učestvuje u bojkotu izbora. Ne samo što se ne slažu s brojnim potezima i politikom Dragana Ðilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića iz SzS, već su sigurni da bi neučestvovanjem na izborima DS bukvalno nestala, otišla u političku istoriju, što, kako kažu, lider demokrata Zoran Lutovac ne shvata - kaže izvor lista.

On dodaje da za sada nije pronađen model kako bi nastupili, odnosno da li bi istupili iz DS.

- U problemu su jer su emotivno vezani za DS, ne bi da vraćaju člansku kartu... Ali, to su ljudi s nespornim znanjem i političkim iskustvom i koji znaju da će DS biti izbrisan s političke scene ne bude li učestvovao na izborima - dodaje izvor "Kurira".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Gaga

15.01.2020 08:21

Ni sami ne znaju sta hoce.

Sasa

15.01.2020 08:23

Ne mogu da podele funkcije

ana

15.01.2020 08:34

Narod nije blesav da podrzi propalu opoziciju koja samo sebe gleda.

milivoje savic

15.01.2020 08:38

U DS vec mesecima unazad funkcionisu tri struje, Lutovac vise nema legitimitet, opstinski odbori i ne znaju kada su poslednji put imali sastanke, clanstvo masovno napusta stranku...