Bo: Srbija i Kina ostvarile sjajnu saradnju

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.01.2020

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i Kina su u prošloj godini postigle velike rezultate u svim oblastima saradnje, izjavila je danas ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo i izrazila nadu da će odnosi dve zemlje uspešno razvijati i u narednim godinama.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Čen Bo

Ambasadorka je u fabrici "Mei Ta" u Obrenovcu, koju je danas obišla sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, prisustvovala obuci radnika i izrazila zadovoljstvo zbog posete pogonu u koji je kineska kompanija uložila 150 miliona evra i koja, kako je rekla, dobro posluje u Srbiji.

- Hvala predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i svim srpskim prijateljima na tome što su pružili pomoć i podršku kineskim privrednicima, inženjerima i radnicima u fabrici u Obrenovcu - kazala je kineska ambasadorka.

Čen je čestitala zaposlenima Pravoslavnu Novu godinu, a kineskim državljanima predstojeću Kinesku Novu godinu.

Predsednik Mei Ta Grupe Ben Čen prisetio se 2013.godine, kada je u Staroj Pazovi otvorena fabrika "Strejt nova", koja je takođe deo Mei Ta grupacije, i da su u to vreme bili izbori u Srbiji, a da se on tada našalio da će ako Vučić pobedi, ta kompanija još više ulagati u Srbiju.

- Vučić je danas predsednik Srbije, a za našu grupaciju, invrsticija u Srbiji je najveća koju smo do sada napravili - rekao je Ben.

Dodao je da svaka dva meseca dolazibu Srbiju i da se svaki put vidi da zemlja sve više napreduje i izrazio nadu da će investicija kompanije Mei Ta biti pozitivan pomak.

Livnica je jedna od osnovnih industrija i to je ono što pokrećeće napredak jedne zemlje - rekao je Ben i zahvalio predsedniku Vučiću na svemu što je učinio da kineske kompanije dođu u Srbiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading