SNS I SPS NA JEDNOJ LISTI?! Dačić: U narednim nedeljama očekujem razgovor sa Vučićem

Autor: Tanjug

Vesti

13.01.2020

17:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je večeras da očekuje da će u narednim nedeljama razgovarati s predsednikom Aleksandrom Vučićem o predlogu da SPS i Srpska napredna stranka (SNS) na prolećne parlamentarne izbore izađu na jednoj listi.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ/T. VALIČ
Dačić i Vučić

- Ne zna se datum, ali Vučić je, kada smo pričali o tome, rekao da će to biti posle praznika, tako da očekujem da će u narednim nedeljama biti razgovora - rekao je Dačić u emisiji "Prav ugao" na RTV, upitan zna li se tačan datum razgovora sa Vučićem.

Upitan za Vučićevu izjavu da bi "SPS za 15 minuta mogao da napravi dogovor i s nekim drugim ko bi bio na vlasti", Dačić je rekao da je ta izjava dobra za biračko telo - da je siguran glas samo onaj za SNS i Vučića, a da tu ima i nekih drugih stvari koje su, kaže, bile u prošlosti.

Dačić je naveo da SPS nikada nije donosio odluke o tome a da građani prethodno nisu glasali za nekoga, što, dodaje, ne znači da socijalisti idu samo sa onim ko pobedi.

 

 

Podsetio je da je 2008. godine DS imala najveći broj glasova, ali je, kaže, situacija bila takva da su sa druge strane bili Šešelj i Koštunica, koji su hteli da ponište S SP.

- Kada je Tadić izgubio predsedničke izbore, bilo je nelogično da sa njim pravimo vladu - dodao je Dačić.

Kako je naveo, ako postoje bilo kakve sumnje u lojalnost socijalista, postoji mogućnost da se u ime državne politike koju zajedno vode, napravi zajednička lista, na kojoj bi svako imao svoj identitet, a saradnja bi se nastavila.

- Ja sa Vučićem nisam dogovarao ove stvari zbog matematike i broja poslanika, već zato što smo imali i imamo zajedničke ciljeve. Sve dok se radi na tim ciljevima, naravno da je ta koalicija apsolutno neupitna - rekao je Dačić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading