I ŽIVKOVIĆ ODUVAO SZS: Pričom o bojkotu uništili ste jedinstvo opozicije

Autor: Tanjug

Vesti

11.01.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova stranka (NS) odbacila je kao neosnovanu tvrdnju pokreta "1 od 5 miliona" da je najava predloga da se izborni cenzus smanji sa pet na tri odsto "novogodišnji poklon" malim opozicionim strankama, među kojima i njoj.

RepublikaFoto: Tajnug/T. VALIČ
Predstavnici Saveza za Srbiju

U saopštenju za javnost, zvaničnik NS Aris Movsesijan podsetio je da je ta stranka potpisnica Sporazuma sa narodom, u kome se kaže da se sve potpisnice obavezuju "na zajedničku borbu za slobodne medije i slobodne i poštene izbore na način koji smo definisali u Zajedničkim uslovima opozicije za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora“.

Movsesijan je takođe podsetio da se, od septembra, pošto je Savez za Srbiju (SzS) proglasio bojkot, izgubila komunikacija i dogovaranje oko saradnje opozicije, pa je i "zajednička borba“ zarad pritiska da se proglasi bojkot u potpunosti zaboravljena i da su se stranke koje su proglasile bojkot izjasnile da ne žele više redovne zajedničke sastanke i dogovore sa onim organizacijama koje bojkot nisu proglasile.

 

 

Movsesijan, koji je predsednik Saveta NS, istakao je da će ta stranka, ako se menja izborni zakon, u skladu sa svojim programom, tražiti smanjenje broja narodnih poslanika sa 250 na 150 i drugačiji način njihovog izbora, uz pomeranje datuma izbora, jer se tri meseca pred izbore ne menja ni visina cenzusa, pa samim tim ni neki drugi fundamentalni deo zakona, i da se, ako se to želi, izbori moraju odložiti.

Pokret "1 od 5 miliona" ocenio je danas da je predlog o smanjenju izbornog cenzusa "novogodišnji poklon" Pokretu slobodnih građana (PSG), Novoj stranci i Stranci moderne Srbije.

Predlog o smanjenju izbornog cenzusa od opozicionih stranka podržali su Srpska radikalna stranka (SRS), Liberalno demokratska partija (LDP), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Stranke moderne Srbije (SMS).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Nebojša

11.01.2020 23:13

Pričom o bojkotu uništili su celu opoziciju.