NAJPOTREBNIJE JE ZAJEDNIŠTVO SRPSKOG NARODA: Patrijarh Irinej stigao u Banjaluku

Autor: agencije

Vesti

08.01.2020

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegova svetost patrijarh srpski Irinej poručio je večeras u Banjaluci da je za srpski narod najvažnije jedinstvo, vera u Boga i ljubav prema otadžbini.

RepublikaFoto: TV Hram
Milorad Dodik i patrijarh irinej

- Drago mi je što sam i ove godine u Banjaluci i Republici Srpskoj da zajednički proslavimo Dan Republike. Najpotrebnije nam je zajedništvo, a Republika Srpska prevladava sve teškoće zato što je stala uz Gospoda Boga – rekao je patrijarh Irinej nakon što je u Crkvi Svete Trojice služena doksologija u čast njegovog dolaska.

On je istakao da je veoma važno to što su mladi ljudi posvećeni Bogu.

- Republika Srpska je srpska država, a u našim srcima kuca ljubav prema srpstvu i Svetome Savi - rekao je patrijarh Irinej.

On je okupljenim vernicima i funkcionerima Srpske poželeo srećan Dan Republike.

Vladika banjalučki Jefrem izrazio je zadovoljstvo što je patrijarh Irinej i ove godine sa srpskim narodom u Republici Srpskoj.

– Vaša svetosti, dobro došli u Banjaluku i Republiku Srpsku. Osećamo se privilegovanim što se molite za nas u Srpskoj, što nas učite i vodite – rekao je vladika Jefrem.

On je naglasio da je srpski narod u Republici Srpskoj uveren da nije sam i ostavljen.

Doksologiji u Crkvi Svete Trojice prisustvovali su i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednik Vlade Srpske Radovan Višković, vladike Srpske pravoslavne crkve (SPC), ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač, direktor Republičkog sekretarijata za vere Dragan Davidović, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, kao i brojni vjernici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
BEPA

08.01.2020 20:16

Само Слога Србију Спасава.

Odgovori 13 0
KPCTA

09.01.2020 00:05

@BEPA - Мир божји, Христос се роди!

Odgovori 12 0
CCCC

09.01.2020 10:24

@KPCTA - Ваистину се роди.

KPCT

08.01.2020 21:19

Само Слога Србе Спасава.

Odgovori 12 0