Vučić iz Istanbula o Crnoj Gori: Uvek sam za dogovore, a da li sam optimista....

Autor: Pink, Republika

Vesti

08.01.2020

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što sam imao da kažem na tu temu, rekao sam i mislim da su svi ljudi razumeli... A jedino čemu se nadam jeste da ako neko pravi kompromise, a nisam siguran da će ih biti, jeste da ih ne pravi na uštrb interesa srpske crkve i srpskog naroda - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Istanbula, gde je prisustvovao svečanosti puštanja u rad dela Turskog toka.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić sa Erdoganom i Putinom

- Ja znam šta mnogi planiraju a to je da se govori o pravoslavnoj crkvi a da se nigde ne pomene srpska crkva, želim da verujem i nadam se da će u tom kompromisu učestvovati naši manastiri i naše crkve pod okriljem srpske crkve kao što je to uvek bilo. Uvek sam za dogovore, a da li sam optimista, o tome ne bih... - rekao je Vučić dodajući da se nada da će se sve završiti i biti pronađeno povoljno rešenje za srpsku crkvu.

Odnosi između Srbije i Hrvatske moraju biti bolji

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas da je Srbija otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da će dve zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose, mada je, kako je primetio, "malo koji svetski državnik" nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada", kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsednik Zoran Milanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
BozaB

08.01.2020 14:41

Najbitnije je ocuvati mir.Sada je to prioritet.

Miki

08.01.2020 15:29

Samo neka se prvo spreci bratoubilacki scenario, nemojmo pogaziti nase pretke i da na Srbina udari Crnogorac ili obrnuto, mir je preko potreban medju bracom.

Ela

08.01.2020 15:53

Najvaznije je mir!

Ela

08.01.2020 15:58

Najvaznije je ocuvati stabilnost!