Đurić: Jeremiću i Đilasu odgovara razjedinjen srpski narod!

Autor: Tanjug

Vesti

08.01.2020

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik SNS Marko Đurić tvrdi da lideri SzS Dragan Đilas i Vuk Jeremić nastavljaju da razjedinjuju srpski narod sa ciljem da ponovo dođu na vlast.

RepublikaFoto: RTS/printscreen
Marko Đurić

Đurić u današnjem saopštenju navodi da je Jeremić protivnik svakog jedinstva srpskog naroda, jer je njemu i vlasti kojoj je pripadao, kaže, odgovaralo da Srbi budu slabi i razjedinjeni budući da je, po njegovoj oceni, to bila jedina garancija opstanka njihove "kleptokarske mašine".

- I danas, u teškim trenucima za srpski narod u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji, Jeremić i Đilas pokušavaju da svađaju i dele, napadajući Srpsku listu, iako je ona, u političkom smislu, najbolje što je srpski narod u našoj južnoj pokrajini iznedrio u protekle dve decenije - rekao je Đurić.

Đurić dodaje da Đilas i Jeremić napadaju i predsednika Aleksandra Vučića zato što, kako kaže, gradi i okuplja, a Srbiju diže sa kolena na koja su je "Jeremić, Đilas, Tadić i mnogi drugi bacili kada su pustili niz vodu srpski narod u Crnoj Gori i albanskim separatistima dali odrešene ruke da Srbima na Kosovu i Metohiji rade šta im je volja".

Kako je dodao, ni Vuk Jeremić, kao jedan od "najzaslužnijih arhitekata samoproglašenog Kosova", niti bilo koji drugi njegov saučesnik u krađi i rasprodaji Srbije, ne može se posle svega što je učinio izdavati za rodoljuba i nekoga ko mari za nacionalne interese.

- Na njegova politička nedela trajno će nas podsećati i mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i carinici na Jarinju i Brnjaku, i nepriznate diplome Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, i činjenica da se o našoj južnoj pokrajini ne pregovara na Ist Riveru već u Briselu, i to što se naša država danas pruža do Bijelog Polja umesto do plavog Jadrana - rekao je Đurić.

Jeremić je ranije danas rekao da je postojao plan da Vučić "politički profitira na buđenju naroda u Crnoj Gori", ali da je on propao.

Naveo je i da "ostaje da se vidi da li će mu poći za rukom da od političkih stranaka koje podržava većina srpskog stanovništva u Crnoj Gori napravi crnogorsku verziju 'Srpske liste' na KiM", dodajući da se on lično nada da neće.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
BozaB

08.01.2020 12:41

Djilasu odgovara sve sto znaci vracanje u fotelju za njega.Bas ga briga za narod,to se odavno vidi.

Mikica

08.01.2020 12:43

Smatram da jeste tačno to što kaže Marko Đurić. Đilas i Jeremić žele vlast, ali njihov motiv u vezi toga nije častan.

Dejan

08.01.2020 12:48

Opozicija je u rasulu više nemaju pojma gde udaraju. Vide da ih narod neće podržati.

tale

08.01.2020 12:49

to se ipak neće desiti, jer se Srbi ujedine kad je najteže