Đurić o grafitima mržnje u Pasjanima: SUROVA SLIKA REALNOSTI NA KIM!

Autor: Tanjug

Vesti

07.01.2020

13:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić osudio je danas ispisivanje antisrpskih grafita u Pasjanima, što je izazvalo uznemirenost stanovnika tog srpskog sela u Kosovskom Pomoravlju.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

- Vulgarne poruke mržnje koje su u Božićnoj noći ispisane na zidovima u srpskom selu Pasjanu, u Kosovskom Pomoravlju, onespokojile su Srbe na najveći hrišćanski praznik. U danu kada Srbi svojim susedima upućuju poruku mira, vraćeno im je porukama mržnje i neprijateljstva, i to je surova slika stvarnosti na Kosovu i Metohiji - istakao je Ðurić u saopštenju za javnost.

On je pozvao Prištinu i međunarodne institucije na Kosovu i Metohiji da "prestanu da okreću glavu od sve smelijih, bezobzirnijih i učestalijih ekstremističkih ispada u južnoj srpskoj pokrajini".


Ðurić je istakao da Srbi na Kosovu i Metohiji danas brane evropske i hrišćanske vrednosti, a međunarodna zajednica ima obavezu da pokaže odlučnost, jer ekstremizam ne poznaje granice. 

- Srbi su dve decenije izloženi neobuzdanoj i nekažnjenoj mržnji, progonima i nasilju, i ukoliko Evropa, u ime sopstvenih vrednosti, ne bude spremna da im pruži zaštitu, biće to samo još jedna potvrda da je Srbiji danas više stalo do odbrane ljudskih vrednosti nego onima koji te vrednosti najglasnije proklamuju - zaključio je Ðurić.

U selu Pasjane danas su osvanuli grafiti "UČK" (OVK) i "Fuck Srbija".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading