TAČI POSTAVIO ULTIMATUM KURTIJU: Daj mandatara za 48 sati, inače...

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2020

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon današnjih neuspešnih konsultacija predsednika privremenih prištinskih institucija i predsednika Pokreta Samoopredeljenje o mandataru za sastav nove vlade, Hašim Tači je dao Aljbinu Kurtiju 48 sati da predloži ime mandatara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hašim Tači

U protivnom, Tači je poručio na svom fejsbuk profilu, da će u skladu sa ovlašćenjima preduzeti druge korake u skladu sa ustavom i zakonima.

Ocenivši današnji susret s Kurtijem kao "važan korak" ka formiranju vlade, Tači je istakao da je potreba za formiranjem vlade od vitalnog interesa sa Kosovo i građane s obzirom na to da su vanredni parlamentarni izbori održani 6. oktobra prošle godine.


- Gospodin Kurti danas nije bio spreman da ponudi ime kandidata za mandatara iz Samoopredeljenja - napisao je Tači i poručio da će ako to ne bude učinjeno u narednih 48 sati, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, sam predlžiti kandidata za mandatara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading