Vučić: Spreman sam da razgovaram sa Đukanovićem

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2020

12:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ne zna kako će se situacija u Crnoj Gori zbog stupanja na snagu Zakona o slobodi veroispovesti završiti, ali istakao da se nada miru i poručio da je spreman da razgovara sa predsednikom Crne Gore Milom Ðukanovićem kada on bude spreman za to.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Ima otvoren poziv da dođe u Srbiju - poručio je Vučić.

Najavio je da će Srbija sa Crnom Gorom gledati da gradi dobre odnose, ali i da nema sumnje da će ukazivati na muke i probleme sa kojima se suočava naš narod.

Vučić je na konferenciji za novinare u vili Mir, odgovarajući na konstataciju da se situacija u Crnoj Gori se ne smiruje, da Zakon o slobodi veroispovesti u sredu stupa na snagu, I pitanje šta je savetovao političke lidere Srba, da li se čuo sa crnogorskim kolegom Milom Ðukanovićem, I kakav razvoj očekuje, ukazao da crnogorske vlasti situaciju I zakon tumače kao isključivo unutrašnje pitanje.

- Nisam se čuo sa Ðukanovićem, a uvek sam spreman da razgovaram o svemu. Kada god bude želeo da razgovara sa mnom spreman sam. Koliko znam nije trenutno u regionu. Ima otvoren poziv da dođe u posetu Srbiji. Oni tumače to kao isključivo unutrašnje pitanje. Video sam zestoke napade na mene i politiku Srbije, koja je bila dobronamerna. Iz Ðukanovićevog DPS-a i svih njihovih medija - objasnio je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Milo Đukanović

Kazao je da, ako se pogleda kako je sve organizovano nekoliko dana, onda će se sve dobro razumeti.

- Ono što bih voleo da neko razume je koliko je nezadovljstvo našeg naroda, ali i drugih ljudi u Crnoj Gori. Ako će da reaguju dobro, ako ne u redu. Nisam savetovao ništa političke lidere. Moje je da ih saslušam, da čujem šta oni misle, šta ima meni da kažu. Mogu da im iznesem svoj nešto širi pogled na situciju, bez ikakvih saveta. Odavno sam naučio da ne savetujem nikog - rekao je Vučić.

Kaže što bi on sebi pridavao značaj da bilo koga na bilo koji način savetuje.

Istakao je da, kao što postoji odgovor sa svim ozbiljno mislećim ljudima, posebno sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, da se nikada ne razmenjuju loše reči između RS i Srbije, takva vrsta džentlmenskog dogovora postoji sa Srbima u Crnoj Gori, ali i drugim Srbima u regionu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
Natasa

06.01.2020 12:28

Naš predsednik se zalaže za mir i stabilnost u regionu...

Odgovori 10 1
BozaB

06.01.2020 12:32

Predsednik je spreman da sa svakim razgovara mirno i civilizovano.

Odgovori 10 1
Lena

06.01.2020 13:21

Predsednik je uvek spreman da na miran nacin resava probleme. Mir i stabilnost su prioritet.

Odgovori 10 1
Danka

06.01.2020 13:27

Srbija je spremna zarad dobra svog naroda i mira na razgovore sa Milom. Pitanje je kada ce on prestati sa ludorijama koje cini.

Odgovori 10 1