Vučić podelio paketiće srpskoj deci iz Hrvatske

Autor: Tanjug

Vesti

06.01.2020

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je 17 dece srpske nacionalnosti iz 10 mesta u Hrvatskoj, koja borave u jednodnevnoj poseti Beogradu, a povodom proslave Božića.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Aleksandar Vučić sa decom

Mališanima iz Vukovara, Borovog sela, Islama Grčkog, sela Kašića, Ervenika, Uzdolja, Zagorja, Krnjaka, Knina i Kistanja kojima predsednik je u vili Mir uručio paketiće.

Deca uzrasta od devet do 17 godina, đaci osnovnih i srednjih škola, večeras će se vratiti svojim kućama gde će proslaviti jedan od najvećih hrišćanskih praznika - rođenje Isusa Hrista.

View this post on Instagram

Šta vam je najdraži poklon predsedniče?

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on

Predsednik je pre dodele popričao sa decom o raznim temama, a na kraju ih je posavetovao na šta da obrate pažnju u Narodnom muzeju, gde idu u posetu nakon Hrama Svetog Save.

Takođe, i mališani su spremili poklon za predsednika, pa mu je jedan dečak uručio Božićnu sliku i dres sa njegovim prezimenom.

Posavetovao ih je i da treba da dobro uče, da slušaju svoje roditele, da se raduju životu i da uvek i u svakom trenutku gledaju kako mogu da pomognu svojim komšijama i prijateljima bez obzira na veru naciju i religijsku pripadnost.

- Naše ćirilično pismo je deo našeg identiteta i treba da je čuvate i koristite pođednako kao i latinicu - rekao je predsednik.

Predsednik je posebno zahvalio vaspitačima dece, koja su u Beograd doputovala iz Hrvatske, Radmili, Danijeli i Sanji.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Miki

06.01.2020 09:44

Deca iz dijaspore treba da znaju da njihova maticna drzava misli na njih, ovo je samo jedan mali gest, kao potvrda toga. Vucicu i drzavi sve pohvale za ovako lep dogadjaj.

Miša

06.01.2020 09:45

Prelep gest predsednika Vučića da se druži i podeli paketiće deci srpske nacionalnosti iz Hrvatske.

Stanko

06.01.2020 09:47

Lep gest Aleksandra Vučić što je primio i obezbedio poklone za deca koja će ovaj susret pamtiti dok su god živa, deca će biti srecna, prepričavaće kako svojim drugarima ovaj susret.

Bojan

06.01.2020 09:50

Današnji Badnji dan da donese radost, mir i sreću svoj deci i svim Srbima širom sveta !