Mehmetaj uhapšen na prelazu Merdare po poternici iz Beograda, Pacoli traži njegovo oslobađanje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

04.01.2020

20:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odlazeći kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli zatražio je da na slobodu bude pušten Nezir Mehmetaj koji je uhapšen noćas na administrativnom prelazu Merdare po poternici srpskog pravosuđa zbog ratnih zločina.

Bedžet Pacoli

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati zbog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva, rekao je Tanjugu portparol Tužilaštva za ratne zločine Vasilije Seratlić.

Pacoli je poručio da je kancelarija za vezu u Beogradu aktivna i da će preduzeti sve potrebne mere kako bi osigurala puštanje Mehmetaja, preneo je portal Ljajmi.

- Osuđujemo hapšenje državljanina Kosova Nezira Mehmetaja od strane srpske policije i pozivamo na njegovo hitno puštanje na slobodu - napisao je Pacoli na Fejsbuku, tvrdeći da "Srbija više ne može da ometa slobodno kretanje ljudi i da treba odmah da prestane sa političkim progonom".

Pacoli je naveo i da je to suprotno Briselskom sporazumu.

Podsetimo, Mehmetaju je za sada određen branilac po službenoj dužnosti.

Kosovski mediji su preneli da je Mehmetaj iz sela Rudnica kod Kline, ali da već 25 godina živi u Švajcarskoj.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading