Vučić: Ne idem u Crnu Goru na Badnji dan

Autor: Republika

Vesti

04.01.2020

09:09 >> 09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u dva navrata razgovarao sa patrijarhom srpskim Irinejem o svim važnim pitanjima, a posebno o situaciji u regionu, naročito o svemu što se zbivalo posle usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori, i to ne zato što je bilo ko imao želju da se meša u stvari druge države, već zato što su direktno pogođeni interesi srpskog naroda.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Vučić i patrijarh Irinej razgovarali su jutros o situaciji u Crnoj Gori.

Predsednik je odlučio da ne ide u Crnu Goru na Badnji dan, a sa tom odlukom saglasan je i patrijarh.

Istakao je da nije želeo da daje alibi crnogorskom režimu da je to napad na nezavisnost i ustavni poredak te zemlje.

Zahvalio je desetinama vernika, predsednicima opština i predstavnicima srpskih političkih partija, koji su podržali njegov dolazak.

- Mislio sam da je normalna, uobičajena stvar, a onda sam shvatio, po reakcijama iz nekih kabineta u Crnoj Gori da to što bih privatno došao, bez političkih govora, bez ičega, samo da dođem u svoju crkvu... da to nije po volji crnogorskom režimu - rekao je Vučić.

Dodao je i da se zapitao da li je moguće da njegova privatna poseta jednom hramu može to da izazove.

Vučić Markoviću: Šta je tačno zaprepašćujuće?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zapitao je danas premijera Crne Gore Duška Markovića, povodom njegove izjave da je zaprepašćujući odnos vlasti u Srbiji prema ambasadi Crne Gore, da li je zaprepašućujuće to što je "samo 1.000 policajaca čuvalo njihovu ambasadu".

- Premijer Marković je izgovorio povodom pokušaja neuspelog paljenja jedne zastave, a što smo osudili istog sekudna i nismo nijednog trenutka to pravdali, rekao je da je zaprepašćujući odnos vlasti Srbije. Pitam, da li je zaprepasćujuće to što smo samo 1.000 policajaca doveli da čuvaju njihovu ambasadu? - zapitao je Vučić.

Rekao je da su o srpskom narodu u Crnoj Gori govorili jer se ne stidimo više da govorimo o srpskom narodu.

- Ima mnogo onih koji će da govore da to u Crnoj Gori nije samo protiv srpskog naroda i da nema potrebe da se srpski narod izdavaja od drugih, da ne mora u krštenici da pise obavezno da ste srpske nacionalnosti - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

- Smatrali smo, i ja kao predsednik, da je od vitalnog interesa Srbije da, pre svega, čuvamo opstanak našeg naroda u Crnoj Gori i da je veoma važno da na žestoku kampanju asimilacije Srba odgovorimo odgornošću, ozbiljnošću i pristojnošću, kao i posvećenim radom na tome da očuvamo snagu srpskog korupsa u Crnoj Gori, ne ugrožavajući državno pravni status Crne Gore - poručio je Vučić.

"Jedan smo narod"

- Moja ključna poruka našem narodu u Crnoj Gori je da smo mi jedinsven narod i nećemo nikome dozovliti da nam uništi ni prošlost, ni budućnost - poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Niti da nam satru ognjišta mirno niti na bilo koji drugi načcin. Borićemo se istinom, ne oružjem, ne lažima kojima se oni služe, samo istinom. Želećemo razgovore sa njima, jer oni su naša braća, ali moraće i oni da poštuju svoju braću - poručio je on.

Vučić je izjavio da sa Milom Ðukanovićem nikada nikakve dogovore nije imao, ni po jednom pitanju, a pogotovo ne po nacionalnom pitanju, i dodao da o tome misle potpuno različito.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (36)

Loading
Mara

04.01.2020 09:27

Ispravna odluka predsednika...

Mara

04.01.2020 09:36

Crnogorci su protiv srpske manjine i na svaki nacin zele da je uniste....

Gaga

04.01.2020 10:17

Premijer CG je dao zlonamerne izjave .

Marko

04.01.2020 10:19

Smirujuća i dobra odluka predsednika.