Nišlije sutra na skupu podrške za očuvanje svetinja: Na čelu kolone biće episkop niški Gospodin Arsenije

Autor: srpskaistorija.com

Vesti

03.01.2020

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njegovo preosveštenstvo episkop niški Gospodin Arsenije sa sveštenstvom i narodom krenuće u krsni hod od hrama Svetog cara Konstantina i carice Jelene bulevarom do hrama Svetog Vasilija Ostroškog u znak podrške braći u Crnoj Gori u odbrani srpskih svetinja.

RepublikaFoto: youtube.com/Televizija Hram
Episkop niški Arsenije

Skup je prijavljen policiskoj upravi Niš od strane građana.

U subotu 4. januara posle večernje službe sa početkom u 17 sati u hramu Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Nišu biće održan moleban.

Skup će biti bez stranačkih, navijačkih obeležja, zastava i obeležja udruženja. Samo srpske zastave, sveće, ikone. Bez petardi, baklji, vateometa i paljenja zastave. Takva nakaradna slika nam ne bi bila potrebna, na taj način ništa ne postižemo, samo kontra argumente, navodi se u tekstu koji poziva vernike na skup.

Organizatori skupa podsećaju da je predsednik Crne Gore, Milo Đukanović potpisao je sramni Ukaz Zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica, kao i da je taj sramni Zakon usvojen mimo volje naroda i protiv SPC. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading