MUSTAFA ODBRUSIO KURTIJU: Ne tražimo milostinju Samoopredeljenja

Autor: Tanjug

Vesti

29.12.2019

22:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Demokratskog saveza Kosova (DSK) Isa Mustafa izjavio je danas da njegova stranka ne određuje datum formiranja vlade, već da je obaveza pokreta Samoopredeljenje da preuzme mandat i da ne odlaže stvaranje novih institucija.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Isa Mustafa

Mustafa je na svom Fejsbuku objavio da DSK ne traži milostinju od Samoopredeljenja, već udeo u institucijama na osnovu političke moći koju je dobila 6. oktobra.

- DSK ne postavlja datume. Datume utvrđuje stranka koja je dobila najviše glasova na izborima i mandat za formiranje vlade. DSK insistira na što skorijem konstituisanju institucija, a to ne znači da će DSK nužno postati deo vlade - napisao je Mustafa, prenosi Kosovo online.


Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti izjavio je ranije danas da od DSK zavisi kada će se odrediti datum formiranja kosovske vlade i da je toj stranci ponuđeno jedno od dva radna mesta, među kojima i mesto predsednika, ali da je ponuda odbijena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading