Jeremić ne odustaje: Odluka o bojkotu izbora je definitivna

Autor: Tanjug

Vesti

25.12.2019

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić je gostujući na RTS ponovio da je odluka o bojkotu izbora definitivna, ocenjujući da tu neće biti promena.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Vuk Jeremić

Na izborima će, kako tvrdi, učestvovati vlast i oni koji na tim izborima budu glumili opoziciju.

Vuk Jeremić je, gostujući u emisiji "Oko" naveo da u ovom trenutku nema uslova za održavanje izbora, ocenjujući da se to neće promeniti.


Lider Narodne stranke rekao je da kada se opozicija bude izborila za, kako tvrdi, normalne uslove za život, "tada će biti i izbora, a i svega drugog".

Posle izbora, kaže Jeremić, na red dolazi pitanje Kosova i tvrdi da će od načina na koji se predsednik Srbije bude posle tih izbora poneo prema Kosovu, odnosno da li će potpisati ili ne sporazum o normalizaciji odnosa, koji po njegovim rečima, vodi Kosovo u članstvo u UN, zavisiti, kako tvrdi, da li će u Srbiji biti "tip diktature Mila Đukanovića ili tip diktature Lukašenka".

Jeremić ostaje pri stavu da je odluka da se pitanje statusa Kosova postavi pred Međunarodnim sudom pravde bila dobra, jer kako je on tumači, misljenje tog suda podrazumeva da se o statusu Kosova može odlučiti samo u Savetu bezbednosti UN.

On ocenjuje da se ne može čuti šta je politika Srbije prema Kosovu i Metohiji, osim onoga što kaže predsednik Vučić, a on se kaže, zalagao za razgraničenje.

Jeremić tvrdi da ga je začudio pomirljiv, i kako kaže "maltene saučesnički" stav beogradskih vlasti prema onome što se događa u Crnoj Gori povodom usvajanja zakona o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dušan

25.12.2019 21:17

Stranka koja bojkotuje izbore postaje "kombi stranka". Ali njegova je to već i sada.

Odgovori 12 0