Arhiepiskop Jeronimus: Kosovo je srpski Akropolj!

Autor: Tanjug

Vesti

28.09.2017

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je boravi u dvodnevnoj poseti Grckoj, sastao se danas sa arhiepiskopom atinskim i cele Grčke Jeronimusom II i tom prilikom zahvalio Grčkoj pravoslavnoj crkvi na podršci koju pruža očuvanju srpskog identiteta i pravoslavlja na KIM, saopšteno je iz ministarstva odbrane.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane Srbije
Aleksandar Vulin sastao se sa arhiepiskopom atinskim i cele Grčke Jeronimusom II (drugi desno)

Jeronimus II nazvao je Kosovo i Metohiju "srpskim Akropoljom , ističući da će gde god se glas Grčke pravoslavne crkve čuje, a čuje se daleko i veoma je uticajan, ponavljati da je KiM srpska i da su sve svetinje na KiM srpske.

Vulin je rekao da je Grčka pravoslavna crkva uvek bila velika potpora i veliki stub u borbi srpskog naroda da očuva sebe, svoju kulturu, istoriju i tradiciju na prostoru KiM.

- Kada Grčka pravoslavna crkva ovako duboko i dobro razume koja je suština naše borbe, onda možemo biti sigurni da ćemo imati veliku i široku podršku u čitavom grčkom narodu - napomenuo je ministar.

On je preneo da ga je episkop atinski zamolilo da prenese pozdrave državnom rukovodstvu i našoj crkvi što je, kako je dodao, još jednom potvrdilo da će grčka crkva, velika, uticajna i poštovana, uvek biti uz srpski narod.

- Kad god se bude povela priča u UNESK-u ili bilo kakvom pokušaju kosovskih organa da preuzmu srpsko kulturno nasleđe i da pravoslavni tragovi zatru, Grčka crkva će biti uz nas da kaže da to nije istina i da to nije moguće - zaključio je ministar Vulin.

Tokom zvanične posete Republici Grčkoj, ministar Vulin juče se sastao sa ministrom nacionalne odbrane Panosom Kamenosom i predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading