PREMIJERKA: Ne pada mi na pamet da svaki dan odgovaram na gluposti "tipa Jovanjice"

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2019

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić rekla je večeras da je njena zakonska i ustavna obaveza da radi u interesu građana Srbije, a ne da odgovara Savezu za Srbiju, Draganu Đilasu, Bošku Obradoviću i Mariniki Tepić na svakodnevno izmišljanje afera.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Ana Brnabić

- Da svaki dan odgovaram na gluposti tipa ''Jovanjice'', ne pada mi na pamet - rekla je Brnabićeva.

Naglašava da deo opozicije ima politiku stvaranja afere, da imamo inflaciju afera i upitala kakve bi smo rezultati imali kada bi se stalno baviti time.

Ona je, gostujući u emisiji Upitnik na RTS, rekla da deo opozicije, neprekidno izmišlja afere kako bi sprečio predstavnike vlasti da govore o postignutim uspesima, jer, kako je navela, taj deo opozicije nema nikakve druge argumente.

Brnabićeva je naglasila da je u slučaju "Jovanjica" potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, podneo tužbu protiv Aleksandra i Andreja Vučića, jer je krajnje vreme da se prekine sa izmišljanjem afera.

 

 

Ona je istakla da, kada je slučaj "Jovanjica" u pitanju, vlast spremna da na sve odluke suda odgovara nadležnim organima, ali da na to moraju biti spremni i predstavnici opozicije.

Govoreći o najavljenom bojkotu izbora dela opozicije, premijerka je navela da je sa tim predstavnicima opozicije nemoguće uspostaviti dijalog, jer, kako kaže, oni beže od svakog razgovora i za razgovore se zalažu samo deklarativno.

Brnabićeva, međutim, dodaje da postoji deo opozicije koji se ne slaže sa Vladom u mnogim stvarima, ali su razumni i sa njima može da se razgovara.

Na pitanje da li je sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem razgovarala o navodima iz afere da je njegov otac umešan u trgovinu oružjem, Brnabićeva je rekla da nije, jer je, kako kaže, ostavila nadležnim organima da to rade.

- Nisam ni sudija, ni tužilac. Očekujem da se tužilaštvo izjasni - rekla je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading