DOGOVORA MEĐU ŠIPTARIMA NI NA VIDIKU? Sastali se Kurti i Mustafa, ali bez rezultata

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2019

22:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lideri Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova, Aljbin Kurti i Isa Mustafa, sastali su se danas, ali nisu uspeli da dođu do dogovora o konačnom koalicionom sporazumu, saznaje prištinski portal Zeri.

Mustafa i Kurti

Poslanica DSK Valentina Bunjaku potvrdila je da je do sastanka došlo, da je bilo približavanja stavova, ali da dogovora još nema.

Zeri saznaje da će novi sastanak Kurtija i Mustafe biti održan sutra.


Kurti je danas potvrdio kontakte sa predstavnicima DSK.

- Kontakti i sastanci nisu prestali i nastavljaju se. Oni nikada nisu prekinuti, i danas smo kontaktirali, ovi sastanci nisu vest, vest će biti rezultat pregovora i tome se radujemo više nego vi - rekao je Kurti.

Prošlo je skoro tri meseca od održavanja prevremenih parlamentarnih izbora na Kosovu, a do konstitutivne sednice kosovske skupštine ostala su još dva dana.

Samoopredeljenje i DSK su se obavezale da će postići sporazum odmah nakon potvrđivanja izbornih rezultata, ali to se do sada nije dogodilo.

Kako stranke nisu postigle sporazum, međunarodna zajednica je nedavno pojačala pritisak da se što pre formiraju institucije vlasti, navodi Zeri.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading