Vladike koje ruše Irineja držale Patrijarha Pavla u pritvoru

Autor:

Vesti

25.12.2019

06:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojica vladika Amfilohije, Grigorije i Atanasije pišu peticije kojima bi u januaru obezbedili podršku za smenu poglavara SPC. Kako saznajemo, iste te vladike su držale Patrijarha Pavla u pritvoru na VMA.

Patrijarh Pavle

Važan detalj koji se u ovoj borbi protiv poglavara SPC odvija u potaji je i udar na mitropolita zagrebačko-ljubljanskog Porfirija, kome je upravo ova ekipa, kako kaže sagovornik našeg lista, kao episkopa jegarskog premestila na službu u Zagreb, iako je bio najbliži patrijarhu.

- To je ista ekipa sveštenika koja je praktično u pritvoru držala patrijarha Pavla na VMA, u dogovoru sa tadašnjim predsednikom Srbije Borisom Tadićem i kumom Dragana Đilasa Mlađanom Đorđevićem, koji je tada postavljao i smenjivao vladike kako je hteo. Iako je Pavle bio svestan, oni su izdejstvovali da Amfilohije bude njegov zamenik, kad je praktično preuzeo vlast u SPC - podsećaju izvori Srpskog telegrafa iz SPC.

On pominje da je za Porfirija problematična stvar imenovanje ustaškog kardinala Alojzija Stepinca za sveca, što će se u budućnosti verovatno desiti, a naš vladika u Hrvatskoj neće moći da stopira namere Vatikana u tom procesu i iz te borbe će očekivano izaći kao gubitnik.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading