GOJKOVIĆEVA: U Srbiji postoji opozicija koja hoće dijalog i ona koja hoće da dobacuje sa ulice

Autor: Tanjug

Vesti

24.12.2019

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je danas da su mogući termini za održavanje redovnih parlamentarnih izbora 26.april ili 2.maj i da je nemoguće odlagati izbore u nedogled, što, kako je rekla, priželjkuje deo opozicije.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Maja Gojković

Gojković je gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV) rekla da se, ako se poštuje Ustav, izbori ne mogu odlagati što, kako kaže, priželjkuju pojedini članovi opozicionih partija, a ne objašnjavaju šta bi se to drastično promenilo u odnosu građana prema njima.

Govoreći o dijalogu koji je vođen uz posredovanje EP, Gojković je kazala da je ideja bila da se dijalog vrati u parlament i da je to i učinjeno, a da su evroparlamentarci i civilno društvo uvek dobrodošli, ako imaju dobre namere.

Dodala je da je dijalog vođen o istim izbornim uslovima pod kojima su 2012. pobedili Tomislav Nikolić i SNS.

- Nije ih bilo u medijima i nisu bili pitani kada im odgovara da izađu na izbore, ali su pobedili jer su građani bili nezadovoljni politikom bivše vlasti - rekla je Gojković.

 

 

Na pitanje da li su izborni uslovi, pre nego što je počeo dijalog uz posredovanje EP, omogućavali fer i poštene izbore, Gojković je kazala da, ako je 2012. SNS mogla da pobedi po tim "groznim uslovima", kako govore Ðilas i Obradović, onda ne zna u čemu je problem da se izađe na izbore posle tri runde dijaloga.

Ocenila je da u Srbiji postoje dve opozicije i da je jedna ona koja želi da se dijalog vodi u parlamentu i koja je zahtevala da se unaprede izborni uslovi.

Drugi deo opozicije čini 35 poslanika, navela je Gojković, "koji sa ulice dobacuju" i koji su skloni nasilju i u kojoj je predvodnik tzv.građanske opcije Boško Obradović, koji pokušava da razvali vrata parlamenta.

Upitana da li bi došlo do dijaloga da nije bilo bojkota i građanskih protesta, Gojković je kazala da ne može da se saglasi da su protesti građanski, da nisu takvi protesti u kojima se upada u RTS ili zastavom razvaljuju vrata.

- Šokirana sam da neko kaže da je nasiljem uspeo da izmeni zakon. To su uradili poslanici vlasti, dela opozicije i predstavnici političkih stranaka koje nisu parlamentarne, ali su došle da razgovaraju. Dobro je što su u PSG-u prihvatili normalan način komunikacije što je dijalog u parlamentu - ocenila je Gojković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Mrmot

24.12.2019 19:53

Razumnih ljudi svuda ima pa i u opoziciji,ali sa ovima što bi preko ulice u fotelje nema se stvarno šta pričati.

Goran

24.12.2019 19:53

Deo opozicije je ostao zaglavljen u prošlom veku, misle da na ulici može da se menja vlast.

Anja

24.12.2019 20:23

Opozicija, šta za njih reći. Obične ništarije koje ne znaju šta će od sebe.

Milan

24.12.2019 20:43

Ovi koji hoce dijalog su za malo bolji od ovih sa uluce! Mnogo veci broj podrzava politiku koju vodi predsednik Vucic!