POTVRĐENO: 2020. godine Šojgu dolazi u Srbiju

Autor: sputniknews.com, Republika

Vesti

23.12.2019

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu posetiće Srbiju tokom 2020. godine, potvrđeno je danas na sastanku ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina i ruskog ambasadora Aleksandra Bocan-Harčenka.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Vulin i Šojgu

Ministar Vulin i ambasador Bocan-Harčenko saglasili se da je saradnja dveju zemalja unapređena zahvaljujući odličnim ličnim odnosima predsednika i vrhovnih komandanta Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, o čemu svedoči i njihov poslednji susret u Sočiju, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ruski ambasador uručio je ministru Vulinu poziv da učestvuje na "Moskovskoj konferenciji" u aprilu naredne godine.

Ministar Vulin je poručio da je Srbija posvećena vojnoj neutralnosti i da vodi samostalnu i nezavisnu spoljnu politiku, uz istovremeno održavanje dobrih odnosa sa partnerima i na Istoku i na Zapadu.

 

 

On je naglasio i da je ova godina bila najuspešnija ikada po broju realizovanih aktivnosti.

Kako je istakao ministar Vulin, Srbija nastoji da razvija i dalje unapređuje saradnju sa ODKB, kao i bilateralne partnerske odnose sa njenim državama-članicama.

Ambasador Bocan-Harčenko istakao je da se saradnja u oblasti odbrane Srbije i Ruske Federacije konstantno razvija i da vojnotehnička, vojnoekonomska i vojnoobrazovna saradnja predstavljaju značajan segment bilateralne saradnje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading