PRECIZNI PODACI MINISTARSTVA: Evo koliko građana je pogledalo izložbu "Ništa više nije daleko"

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2019

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izložbu "Srbija 2019. - godina infrastrukture "Ništa više nije daleko" u Palati Srbije u Beogradu videlo je nekoliko hiljada građana, koji su imali prilike da se upoznaju s najvažnijim rezultatima i projektima u oblasti infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva u zemlji.

RepublikaFoto: Printscreen/klik.rs
Vučić i Mihajlovićeva na izložbi

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ocenilo je da činjenica da je izložbu za nekoliko dana videlo više od 3.000 ljudi svih uzrasta, "pokazuje da građani prepoznaju koliko je sve što se radi u infrastrukturi važno za razvoj Srbije i za budućnost građana".

- Želeli smo ne samo da pokažemo šta smo uradili, na zanimljiv i edukativan način, nego i da istinski dožive sve što je urađeno u infrastrukturi: da prođu kroz tunel Manajle, da priđu mostu Vrla, da osete kako je voziti se novim ''štadlerovim'' vozovima, da izbliza vide kako će izgledati stanovi za snage bezbednosti, ili da naprave virtuelnu turu Beogradom na vodi - rekla je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

 

Tokom šest dana posle svečanog otvaranja, izložbu je obišlo oko 1.400 studenata, učenika gimnazija i strukovnih škola, blizu 200 zaposlenih iz Republičkog geodetskog zavoda iz cele Srbije, kao i oko 1.500 građana koji su iskoristili priliku da vide izložbu tokom četiri dana koliko su vrata Palate Srbije bila otvorena za sve posetioce.

Idejni autori izložbe u Palati Srbije "Srbija 2019. - godina infrastrukture ''Ništa više nije daleko''" tim je zaposlenih u kabinetu potpredsednice Vlade Srbije, a pokrovitelji izložbe su Vlada Srbije i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je izložbu i otvorio, kaže se u saopštenju.

Izložba je bila podeljena je u pet tematskih sala, u kojima su predstavljeni objekti, fotografije i filmovi o investicijama u svim oblastima infrastrukture, saobraćaja i građevinarstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading