Popović pozvao KFOR i Bondstil da štite Srbe od pljačkaša u Gračanici

Autor: Tanjug

Vesti

23.12.2019

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović zatražio je danas od komandira Policijske stanice u tom mestu Bratislava Trajkovića i komandanta baze Bondstil Roberta Hjuza veće prisustvo bezbednosnih snaga u zaštiti imovine i života meštana opštine nakon učestalih krađa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Kako je saopšteno iz te kosovske opštine, Popović je na sastanku izneo svoju zabrinutost zbog sve učestalijih provala u Gračanici i napada na privatnu imovinu meštana, i zatražio hitno pronalaženje i procesuiranje napadača, jer je, kako je kazao, nekažnjivost ovakvih dela u prethodnom periodu ohrabrila napadače da nastave sa pljačkama..

- Imali smo konstruktivan sastanak. Policija i Kfor svesni su situacije u kojoj se nalazimo i zato smo se dogovorili da povećaju svoju vidljivost na terenu. Komandir policijske stanice u Gračanici je rekao da policija ima nekoliko osumnjičenih za poslednje krađe i narednih dana možemo da očekujemo pozitivne rezultate - kazao je Popović nakon sastanka.

On je dodao da se meštani s pravom osećaju uznemireno i ako sve ovo ne bude dalo rezultate, imaju pravo da protestuju.

Popović je još jednom apelovao na meštane da prijave svaku sumnjivu aktivnost napominjući da je bezbednost jedan od ključnih faktora ostanka i opstanka stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading