Đurić: Priština i Dveri imaju isti mentalni kod

Autor: Tanjug

Vesti

22.12.2019

18:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Ðurić ocenio je večeras da je zanimljivo da ono što pokret Dveri naziva "velikoalbanskim ekonomskim prostorom", protivnici takozvanog "malog Šengena" u Prištini nazivaju "velikosrpskim ekonomskim prostorom", a zapravo, kako kaže, nisu u pravu ni jedni ni drugi, ali im je mentalni kod isti.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Marko Đurić

- Dveri, kao i njihovi ideološki pandani u Prištini, žele da čitave narode na silu zadrže u mraku konfliktne prošlosti i najkošmarnijim zamrznutim trenucima naše istorije - ocenio je Ðurić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, Dveri su, napadajući predsednika Aleksandra Vučića zbog njegove regionalne inicijative za liberalizaciju kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala, pokazale da podržavaju granice među Srbima i besmisleno maltretiranje građana i privrednika svih nacionalnosti na granicama u regionu, u čemu su, kak navodi, "identični frustriranim šovinistima iz Prištine i nekih drugih regionalnih centara".

- I beogradski i prištinski izolacionosti imaju panični strah od drugih i boluju od manične ksenofobije - ukazao je Ðurić.

On je zaključio da njima kamioni ne služe za prevoz robe i pravljenje profita, već za gaženje policije, i zato "nije neobično što ništa ne shvataju".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
mica

22.12.2019 20:46

Pa to mogu samo čelnici Pristine i Dveri da sto više mrače i produbljuju sto veću medjusobnu mržnju.

Odgovori 14 0
Mrmot

22.12.2019 20:49

Definitivno imaju iste gazde... Samo strani plaćenici mogu da imaju nešto protiv te incijative koja je svima u interesu.

Odgovori 17 0
redsi

22.12.2019 21:09

Pristina i dveri imaju zajednicko, a to je unistenje drzave srbije. Ali tu je Nas predsednik koji zna kako da se bori protiv ovih posasti...

Odgovori 15 0
Damir

22.12.2019 21:57

Dveri i Boško Obradović imaju samo jedan cilj a to je da Srbiju potpuno unište i naprave od nas izolovanu i prokazanu zemlju.To su osnovne ideje njihove fašističke ideologije.