Vučić: CarGo u novu godinu ulazi sa više od 800 hiljada članova, najveći deo mlađi od 18 godina

Autor:

Vesti

20.12.2019

09:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik udruženja "CarGo" Aleksandar Vučić izjavio je da udruženje u novu godinu ulazi sa više od 800 hiljada članova, od čega je najveći deo mladih ljudi, koji još uvek nisu ni punoletni, ali su zreli i odgovorni ljudi koji šalju jasnu poruku da niko ne može da pobedi mlade i inovacije.

RepublikaFoto: youtube.com/Car:Go Go Anywhere

Vučić, koga je nedavno Srpska asocijacija menadžera izabrala za mladog menadžera godine, naglasio je da je to nagrada na njegovo ime, a da je zapravo za sve mlade, koji ne samo da aktivno učestvuju u radu udruženja, već i podržavaju inovacije.

- Hvala svim mladim ljudima, kojih ima najviše u našem udruženju i koji su naša pokretačka snaga. Mladi od 16 do 18 godina u našem udruženju podržavaju inovacije i zbog njih imamo snage da se borimo protiv kartela. Njima dajemo primer da ostanu u Srbiji i da se bore. Ova nagrada je i za sve njih i sve nas koji smo odlučili da ostanemo i ne odustanemo od Srbije - rekao je predsednik udruženja CarGo u u emisiji Infobiz.

Rezimirajući 2019. godinu, predsednik udruženja CarGo rekao je da nisu mogli da zamisle da će na svakom koraku da dobiju podmetnutu nogu, ali da je svaki udarac polet da se ubrza i uradi još više da se pomogne građanima Srbije.

- U isto vreme prošle godine morao sam da napustim dodelu SAM nagrada jer nam je tada oduzet prvi automobil, koje ni do danas nije vraćen. Posle toga oduzeto nam je još deset automobila, ali su se dešavali i neviđeni napadi na članove našeg udruženja. Bilo je napada na naše članove, od pljuvanja po kombijima za osobe sa invaliditetom, pa sve do guranja jednog od članova sa mosta i fizičkih napada taksi kartela, ali i hapšenja članova bez osnova i zakona - rekao je on.

RepublikaFoto: Dušan Leonovski
Aleksandar Vučić

 

Govoreći o problemima koje je CarGo imao sa ministarkom Zoranom Mihajlović i taksi udruženjima, Vučić je rekao da je zajednički cilj ministarke i taksi kartela zapravo sprečavanje razvoja inovativnih rešenja, a time i ugnjetavanje mladih ljudi.

- Pritiskom na CarGo želeli su da pošalju poruku da ne možeš da radiš, ako nisi tražio dozvolu taksi kartela. Podnosili smo i krivične prijave protiv ministarke Mihajlović i njenih saradnika, imali različite pravne inicijative i ocene ustavnosti. Istovremeno, svakodnevno je tu više inspekcija, ali iako nam otežava svakodnevan rad, takav pritisak nas još više jača - kazao je Vučić.

Udruženje građana CarGo omogućilo je korišćenje specijalizovanih kombija za osobe za invaliditetom, što je samo jedna od humanitarnih aktivnosti ovog udruženja u 2019. godini, rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading