Vučića mrze jer mu ne mogu ništa

Autor:

Vesti

20.12.2019

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Znaju ko je najveći borac protiv lažne države Kosovo. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas i sutra u Tirani na samitu posvećenom inicijativi za osnivanje balkanske unije, a juče je u glavnom gradu Albanije održan protest zbog njegovog dolaska.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

Malobrojni demonstranti okupili su se ispred hotela u kome će biti smešten predsednik Srbije uz suludi zahtev da mu se zabrani ulazak u zemlju. Na ogradu su okačili transparent sa Vučićevom slikom i porukom "Persona non grata! Ovde dolazi ratni zločinac da pozira kao dobrotvor!"

NIJE PRVI PUT

Ovo nije prvi put da Šiptari protestuju protiv Vučića, a funkcioner Srpske napredne stranke Milenko Jovanov poručuje da su se demonstranti u Tirani samo priključili svima onima u zemlji i inostranstvu kojima ne odgovara jaka Srbija.

RepublikaFoto: youtube.com/RTV Pink Official
Milenko Jovanov

- Svi oni koji ne žele jaku Srbiju, kojima smeta borba Aleksandra Vučića za interese Srbije i srpskog naroda, kojima smetaju njegova težnja i rad na stvaranju drugačije političke klime na Balkanu ne mogu da se uzdrže od iskazivanja besa, koji je rezultat nemoći. Jer, za razliku od njih, Aleksandar Vučić gleda u budućnost sa željom da i njima, koji protiv njega mitinguju, ta budućnost bude bolja - kazao je za Srpski telegraf Jovanov.

Jovanov: Svi oni koji ne žele jaku Srbiju ne mogu da se uzdrže od iskazivanja besa

Inače, domaćin sastanka u Tirani je albanski premijer Edi Rama, a pred Vučića i makedonskog premijera Zorana Zaeva moguć je i dolazak nekog evropskog zvaničnika. Podsetimo, trojni sastanci Vučića, Rame i Zaeva, na kojima je konkretizovana ideja o mini-Šengenu, ranije su održani u Novom Sadu i Ohridu.

RepublikaFoto: youtube.com/Gazeta Shqiptare
Protest u Tirani protiv Aleksandra Vučića

OŠTRA POLEMIKA

Kako je Srpski telegraf već pisao, ni u jednoj od tri države koje su se dogovorile o balkanskoj uniji ne očekuju da će sve proći bez prepreka s obzirom na to da mnogim centrima moći, pre svega na Zapadu, više odgovaraju rascepkane i slabe državice na Balkanu nego moćna unija koja bi ih objedinila.

Vučić, Rama i Zaev razgovaraće danas i sutra o balkanskoj uniji

Zbog mini-Šengena, takođe, ušli su u oštru polemiku Edi Rama i predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači. Ništa bolji stav od Tačija nema ni najverovatnije budući prištinski premijer Aljbin Kurti, koji je inicijativu o balkanskoj uniji nazvao pokušajem oživljavanja Jugoslavije. Ipak, konkretna politička i ekonomska korist od rušenja barijera na Balkanu svakako će na kraju odneti prevagu...

Provokacije u Zagrebu

Šiptarski demonstranti u Tirani imali su na koga da se ugledaju. Naime, i prilikom Vučićeve posete Zagrebu 12. februara 2018. organizovani su protesti na Trgu bana Jelačića, a poslanik u Saboru Miro Bulj čak je provocirao i dobacivao srpskom predsedniku na ulici dok je prelazio iz Banskih dvora ka hrvatskom saboru. On je Vučića pitao "kad će u hrvatsku Glinu".

- Mogu da vam odgovorim kad hoćete i šta god hoćete. Zar mislite da sam se uplašio vas i vaših dobacivanja - otresito je odgovorio Vučić na provokaciju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
Igor

20.12.2019 08:20

To jedino i mogu, da ga mrze !

Daki

20.12.2019 08:46

Nikome ne moze da porekne i ospori predsednikove zasluge, kilometre puta, brojne fabrike... To se ceni, to je vidljivo golim okom. Dusmani mogu samo da klevecu.

tisa

20.12.2019 08:57

Bas tako, ne mogu mu nista, njima smeta jaka i mocna srbija na vrhu sa Predsednikom Aleksandom Vucicem...

Ana

20.12.2019 09:01

Nasem predsedniku ne mogu nista ,pa zato protestuju. Mogu da protestuju koliko zele predsednik i Srbija nece da se preda.