RASKRINKAN! DOJČINOVIĆ VRAĆEN PO NALOGU RUSIJE: Urednik KRIK lažno optužio Srbiju za deportaciju

Autor:

Vesti

19.12.2019

16:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović nije pušten da uđe u Ujedinjene Arapske Emirate i to po nalogu Rusije, pošto se nalazi na crnoj listi te države od pre četiri godine, kada mu je zabranjen ulazak kao osobi koja zagovara politiku protiv interesa te zemlje.

RepublikaFoto: Medija centar Beograd
Stevan Dojčinović

- Moskva je još tada razaslala depeše raznim zemljama da Dojčinovića vrate u maticu istog trenutka kada se dotični nađe na teritoriji neke od njih - objašnjavaju izvori Srpskog telegrafa iz diplomatskih krugova.

Na spisku nepoželjnih svi koji ruše odnos Rusija-EU i onih koji su umešani u korupciju

Prema našim saznanjima, pretpostavlja se će Dojčinoviću biti onemogućen ulaz i u druge zemlje.

Iako je Dojčinović preko opozicionih medija razglasio da mu je iznenadni povratak u Srbiju smestila srpska vlast i predsednik Aleksandar Vučić, ispostavilo se da je novinar po svom već poznatom običaju digao bespotrebnu halabuku na sve one o kojima ostrašćeno piše i govori već godinama u svojim istraživačkim tekstovima.

 

 

2015.

Rusija proglasila Dojčinovića personom non grata

Njemu je, naime, pri zadržavanju na aerodromu u Abu Dabiju predočeno da je na crnoj listi, ali ne na zahtev Emirata, već neke druge vlade. Po naknadnom saznanju da je u pitanju Rusija, on je izjavio da pretpostavlja da postoji još zemalja u kojima je nepoželjan.

Podsetimo, Dojčinović je proglašen personom non grata u Rusiji 2015, kada je kao tadašnji novinar CINS vraćen odmah po sletanju na aerodrom Šeremetjevo.

U to vreme ruske ambasade dobile su spisak građana Evrope kojima se zabranjuje ulazak u Rusiju, a na njemu su bili svi oni koji, kako je naznačeno, vode politiku usmerenu na pogoršanje odnosa između Rusije i EU ili se sumnjiče za umešanost u korupciju.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvoda

19.12.2019 19:58

Kriknuo!