Orlić o sprovođenju dogovorenog sa evroparlamentarcima: Obezbedićemo da ovi izbori budu slobodnije nego ikada pre

Autor: Republika

Vesti

18.12.2019

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da će Skupština Srbije formirati svoj Nadzorni odbor čime će biti ispunjen još jedan uslov dogovoren u dijalogu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Vladimir Orlić

- Time ćemo obezbediti dodatan razlog da se kaže - ovi su izbori čistiji, transparentniji, pa ako hoćete i slobodniji nego ikada ranije - poručio je Orlić i dodao da se SNS zbog rezultata koji su napravljeni zavredeti poverenje građana.

Vlada Srbije predložila je za članove Nadzornog odbora profesora Branka Rakića, savetnika za pravna pitanja Miodraga Savovića, novinara-prezentera Ivonu Pantelić, profesora nemačkog jezika i književnosti Jelenu Milenković Orlić i prvaka opere Aleksandra Stamatovića.

Od pet kandidata koji dolaze iz Narodne skupštine, odnosno na predlog poslaničkih grupa, tri su iz opozicije, rekao je Orlić, dodajući da su kandidati parlamentarne većine glumac Svetislav Goncić i diplomirani politikolog Ivana Radovanović.

 

 

Orlić je naveo da su naučni savetnik Nikola Žutić, producent Branislav Klanšček i saobraćajni inženjer Dragan Varagić predlozi Srpske radikalne stranke, zatim LDP-LSV-SDA i Stranke moderne Srbije.

- Tri od pet kandidata dolaze iz opozicije, tako da može da se vidi koliko ima ili nema demokratije - rekao je Orlić.

Orlić je prokomentarisao da oni koji su tražili formiranje Nadzornog odbora nisu dostavili svoje predloge, a kada je reč o izbornim uslovima osvrnuo se na 2016. godinu kada je Borko Stefanović promenio i ime samo da bi učestvovao na izborima.

Tada je Stefanović, rekao je Orlić, kada je izgubio rekao da je “to realnost Srbije”, a da danas u Đilasovoj stranci govori drugačije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
milos

18.12.2019 18:34

Izbori sve slobodniji, a opozicija nikada manje glasaca nije imala.

Odgovori 10 0
Mrmot

18.12.2019 19:04

Svima je u interesu da izborni uslovi budu što bolji. Opozicija je ispala smešna napadajući zakon koji je sama donela a imamo snimke gde su ga hvalili na sav glas pre samo par godina...

Odgovori 10 0
Darko

18.12.2019 20:23

Izbori ce biti demokratski i fer jer ova vlada ce obezbediti uslove kakve traze iz opozicije,jedino ostaje zal sto necemo videti krah SzS-A zato sto bojkotuju!

mila

18.12.2019 20:42

Izbori ce biti fer i demokratsi i neka pobedi volja naroda.