Tuzilac traži kućni pritvor za optužene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića

Autor: Tanjug

Vesti

18.12.2019

10:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni tužilac u Prištini predložio je sudu da odredi kućni pritvor za troje okrivljenih u slučaju ubistva lidera Građanske.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Oliver Ivanović

Kućni pritvor je predložen za Dragišu Markovića, Silvanu Arsović i Žarka Jovanovića koji se sada brane sa slobode, preneo je Tanjugu Markovićev branilac Dejan Vasić koji očekuje da će sud o tome odlučivati 30. decembra za kada je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja u ovom slučaju.

Vasić smatra da je ovaj predlog tužioca nerazuman i bespotreban.

- Čak i da su hteli da pobegni i da na taj način izbegnu suđenje oni su to za ovih godinu dana mogli da urade - naveo je Vasić.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, kojom ih tereti za umešanost u ubistvo Ivanovića.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

Pripremno ročište zakazano za 30. decembar u 9:30 časova, kada će se odlučivati o predlozima tužilaštva i odbrane za izvođenje dokaza, kućnom pritvoru i pritvoru a optžveni će se kratko izjašnavati o krivici.

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine, ipsred sedišta svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading