Vesić: Opozicija želi da se zaborave sve afere

Autor: Tanjug

Vesti

17.12.2019

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas izložbu pod nazivom "Izgubljene godine", koju je u Domu omladine u Beogradu priredila organizacija "STUB".

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić danas na izložbi

On je tom prilikom rekao da je izložba veoma zanimljiva, jer govori o svim aferama koje su se dešavale u Srbiji do 2012. godine, a koje, kako je dodao, opozicija želi da se zaborave.

- Ove afere govore o licemerju i da napadima na sadašnju vlast žele da sakriju sve brljotine i sve ono što su uradili u ovoj zemlji do 2012. godine - rekao je Vesić nakon obilaska izložbe novinarima.

Kako ističe, na izložbi su predstavljeni samo neki od najizražnijih primera, među kojima seča platana na Bulevaru kralja Aleksandra, izgradnja mosta na Adi, kako je izgledalo vojno naoružanje tada, protesti u kojima je poginuo Ranko Panić...

- Upečatljiv je primer mosta u Francuskoj, koji je deset puta veći od mosta na Adi a košta isto i za koji smo nedavno izdali upotrebnu dozvolu, jer nam je trebalo osam godina da ispravimo sve greške i brljotine koje nam je ostavio Dragan Ðilas, a most nije bio siguran po bezbednost građana - istakao je Vesić.

On je kazao da izložba pokazuje pravi karakter tadašnje vlasti, koja je bila pljačkaška, protiv interesa naroda i države.

RepublikaFoto: Republika

- Današnja vlast radi u interesu Srbije i građana, bivša vlast je radila protiv interesa Srbije i to je osnovna razlika. Stalnim fabrikovajem afera pokušavaju da dodatno napadnu sadašnju vlast i vreme je da se podsetimo šta su radili, kakve su brljotine ostavili i kako su oni ovu zemlju uništavali - rekao je Vesić.

Predsednik organizacije "Stub", Lav Pajkić, kazao je da je izložba obuhvatila samo nekoliko afera bivše vlati i da bi, ako bi se prikazale sve, bio potreban veći prostor.

- Ovakvim akcijama, uz pomoć konceptualne umetnosti, možemo da prikazemo mladima šta su radili Dragan Ðilas i Vuk Jeremić i kakvim lažima su se služili, i šta je ostalo iza njih - rekao je Pajkić.

Izložba će, kaže, "gostovati" i u drugim gradovima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Miki

17.12.2019 13:24

Opozicija je napravila veliki broj afera, tako da je tesko da sve budu zaboravljene.

Mrmot

17.12.2019 13:28

Cela Srbija je do 2012-te bila izložba njihovih afera i promašenih projekata. Sad kad smo se konačno oslobodili žutog jarma,sproveli reforme i krenuli da se oporavljamo oni bi da sve to ponište tako što će preko ulice opet na vlast.

Zora

17.12.2019 14:10

Opozicija nema nikakav program i plan, samo skandale.

Mortiša

17.12.2019 14:32

Vrlo zanimljivo sad bi da se sve zaboravi sto su uništili,pa bi valjalo i da dobiju vlast jer su to sigurno zaslužili.Hhahahahahhaahaha ova opozicija je stvarno baš interesantna.