ISPLIVALA NOVA MRLJA BIVŠEG GRADONAČELNIKA: Đilasove svinjarije Beograđani plaćaju 372 miliona dinara

Autor: Tanjug

Vesti

15.12.2019

23:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pogrešnih poteza lidera Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa u vreme dok je bio gradonačelnik Beograda građani će morati da plate skoro 3,2 miliona evra, piše "Kurir". Kako navodi beogradski dnevnik, Grad Beograd izgubio je sudski spor u "slučaju Peti parkić", zbog čega je gradski budžet oštećen za 372 miliona dinara.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Beogradske vlasti su plac na Zvezdari gde se nalazi Peti parkić dodelile firmi "Crnotravac" d.o.o, koja je tu planirala da gradi stambeno-poslovni objekat.

Građani su, međutim, protestovali i sprečavali svaki pokušaj gradnje, a onda se Ðilas oktobra 2008. pohvalio da je sa investitorom pronađeno kompromisno rešenje za opstanak Petog parkića.

Dogovoreno, kako piše "Kurir", nije ispoštovano, pa je pomenuto preduzeće maja 2011. pokrenulo postupak protiv Grada Beograda i države Srbije.

Ishod je, prema presudi Apelacionog suda od 24. oktobra 2019. za koju list tvrdi da je u nju imao uvid, da grad isplati odštetu od 372.796.819,99 dinara.

To je za "Kurir" potvrdio i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je najavio i tužbu za naknadu štete protiv Ðilasa.

 

 

- Nažalost Grad Beograd je izgubio spor protiv kompanije ''Crnotravac'', kojoj je Grad Beograd, dok ga je vodio Dragan Ðilas, prvo, niko ne zna kako, dodelio zemljište za izgradnju tamo gde je park, a potom, kada su se pobunili stanari okolnih zgrada, oduzeo to isto zemljište bez pokušaja da ponudi neku drugu lokaciju kompaniji kojoj je dao pravo da gradi - rekao je Vesić.

Vesić kaže i da je Grad planirao da gradi 17 vrtića sledeće godine, ali da će verovatno morati da odustane od dva da bi se pokrila šteta zbog ishoda spora sa firmom "Crnotravac" d.o.o.

- Tamo gde ne budemo mogli da gradimo vrtiće zbog ove presude, lično ću poslati pismo građanima čija deca neće dobiti vrtić da znaju da su to izgubili zbog Ðilasa - kaže Vesić.

On dodaje i da je u petak tražio od Pravobranilaštva da podnese tužbu za naknadu štete protiv Ðilasa.

- Pa da Grad lepo od njega naplati za štetu koju je naneo građanima Beograda. Milioner je, zarađivao je trgujući sekundama sa tada gradskom televizijom Studio B dok je bio gradonačelnik, pa sada neka plati štetu koju je sam napravio - dodaje Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading