(VIDEO) Vučić: Napravili smo 112 km auto-puta koji spajaju zapadnu i istočnu Srbiju, zauvek rešavamo pitanje poplava!

Autor: Republika

Vesti

15.12.2019

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Početku radova na izgradnji auto-puta E-761, deonica Pojate-Preljina (Moravski koridor) prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministarka građevine, infrastrukture i saobraćaja Zorana Mihajlović.

RepublikaFoto: YOUTUBE.COM/ Tanjug News Agency official
Predsednik Aleksandar Vučić tokom obilaska auto-puta E-761

Auto-put Pojate–Preljina povezaće tri okruga: Rasinski, Raški i Moravički sa koridorima 10 i 11. Duž čitavog auto-puta biće povezani svi digitalni uređaji. Biće to siguran i bezbedan auto-put i imaće moderan sistem upravljanja saobraćaja. 

12.35 - Ugovor je, otkriva Vučić,  potpisan na 745 miliona evra i "nakon teških pregovora koje je Vlada imala".

- Posebno sam ponosan što sutra možemo da platimo 150 miliona evra da bi moglo odmah da se krene u radove. Efektivna kamatna stopa će biti na maksimum od 1,7.

12.23 - Predsednik Srbije se zahvalio turskim prijateljima, ali i najavio dolazak stranih zvaničnika. 

- Sad je vreme da dođe Tramp. Prvo dolazi Boris Džonson, a onda i Tramp - rekao je Vučić.

Dodao je da će na ovoj deonici da radi veliki broj srspkih, ali i drugih radnika.

Foto: youtube.com/ Tanjug News Agency official

- Radiće u najtežim uslovima. Za samo dve godine biće završen auto-put do Kruševca. Zamislite, za sat i po do Kruševca. Za tri godine Čačak- Kraljevo. Za četiri godine će biti završen kompletan auto-put. 

12.14 - I pored dva napisana govora predsednik je rekao da "želi da govori iz srca" i da je ponosan na to što je mnogo toga pokrenuto.

- Prijatelji zahvaljujem na tome što ste verovali u svoju zemlju. Ovaj dana na Jasiki kod Kruševca nam govori da kada radimo zajedno možemo mnogo toga da postignemo. U oktobru smo bili zemlja sa najvećim privrednim rastom u celoj Evropi. Mala i neuspešna Srbija... - konstatovao je Vučić.

Foto: youtube.com/ Tanjug News Agency official

 - Napravili smo 112 km koji spajaju zapadnu i istočnu Srbiju. Ovim ćemo zauvek da rešimo pitanje poplava i u Trsteniku i u Kraljevu. Meštani neće morati više da brinu za svoju decu kada ih ostave u njima. Ovim hoćemo da zadržimo mlade u našoj zemlji. To možemo samo novim auto-putevima i fabrikama.

- Auto-put Pojate-Preljina će biti najširi auto-put od 30 metara i najbolji. Ovo će nam biti prvi digitalni auto-put, ali ne i jedini. To znači da ćemo uvek moći da vidimo gde je bio udes, gde je klizavo, gde su uslovi lošiji...Takve auto-puteve danas gradi Srbija i gradi ih uz pomoć prijatelja.

12.10 - Gospodin Endrju Miluncija direktor projekta najpre se obratio prisutnima:

- U ime Bektele enka tima i tima Moravskog koridora želim vam dobrodošlicu. Moravski koridor je prvi 5 G put od koga će korist imati više miliona građana. Imaće važan i masivan sistem za odbranu od poplava. Ovo je prvi put da je ovakav sistem izgrađen uz auto-put na Balkanu što ukazuje na posvećenost srpske vlade.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (76)

Loading
Bojana

15.12.2019 11:17

Bravo tako i treba to je od velikog znacaja za Srbiju...

Laki

15.12.2019 11:17

Veoma vazan put za Srbiju...

Laki

15.12.2019 11:32

Uradjeno je dosta toga po pitanju putne inftastrukture i to je za svaku pohvalu....

BozaB

15.12.2019 11:40

Impresivan plan i impresivni radovi!