Đilas otkrio svoje prave namere: Traži garantovane fotelje za ova ministrastva

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.12.2019

11:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Ðilas izjavio je da Savez za Srbiju (SzS) zahteva sporazum sa vlastima u Srbiji, poput Pržinskog sporazuma, potpisanog između makedonske vlasti i opozicije 2015. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Lideri Saveza za Srbiju

Pržinski sporazum podrazumevao je formiranje tehnicke vlade 100 dana pre održavanje izbora i za opoziciju garantovana mesta ministra unutrašnjih poslova i ministra državne uprave, kao i zamenika ministara u ključnim državnim resorima.

Ðilas je, u intervjuu za makedonsku novinsku agenciju MIA, rekao da je Savez za Srbiju (SzS) još u septembru doneo odluku da bojkotuje predstojeće parlamentarne izbore i da neće odustati od takve odluke.

On ocenjuje je Severna Makedonija nakon potpisivanja "Pržinskog sporazuma" uspela da napravi novi izborni sistem koji funkcioniše i smatra da Srbija bez toga ne može da ide napred.

O tome, kaže Ðilas, SzS priča sa ljudima iz Evrope.

Upitan da li je bojkot pravi način za rešavanje zahteva opozicije, Ðilas je rekao da stranke postoje da bi učestvovale na izborima i da pobede na njima, ali i da je potrebno da se smanji pritisak na medije i da se obezbede uslovi za, kako kaže, slobodno izjasnjavanje.

Upitan za evropske integracije Srbije, Ðilas kaže da je Srbija danas u specifičnoj situaciji zbog pitanja Kosova, da je prihvatila Briselski sporazum a da je predsednikm Aleksandar Vucić, kako navodi, "obećao neke stvari", a da Srbija danas nakon sedam godina, ima lošije odnose sa Albancima nego pre toga.

Ðilas je za MIA rekao i da Srbija ima lošije odnose i sa svim susedima i u prilog tome navodi da su predsednici Srbije i Hrvatske pre sedam godina pili kafu u Zagrebu i gledali utakmicu, što je danas, kako smatra, nezamislivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Miki

14.12.2019 12:08

Mesta u Vladi i parlamentu se dobijaju na izborima.

Miki

14.12.2019 12:17

Moze samo da masta jer nece dobiti fotelje u Vladi, neka lepo narod na izborima odluci pa da vidimo sta ce uraditi.

Sale

14.12.2019 12:18

Zar neko misli da je njima cilj bilo šta drugo nego fotelje?

Bojana

14.12.2019 12:27

Djilas prolupao...