Dačić na otvaranju Doha foruma u Kataru

Autor:

Vesti

14.12.2019

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić prisustvovao je svečanom otvaranju Doha forumu u Kataru.

RepublikaFoto: Ministarstvo spoljnih poslova
Dačić na otvaranju foruma

Tema ovogodišnjeg, 19. foruma, je "Globalno upravljanje u multipolarnom svetu".

Na ceremoniji svečanog otvaranja učestvovao  je veliki broj svetskih lidera  među kojima se izdvajaju predsednik Ruande, predsednik Jermenije, premijer Malezije, premijer Somalije, ministar trgovine SAD-a, ministri inostranih poslova Slovačke, Turske i dr.

Šef srpske diplomatije susreo se i sa velikim brojem svojih kolega sa kojima je razmenio mišljenja o aktuelnim svetskim temama. U razgovorima je istaknuta važnost redovnih susreta i jačanja dijaloga među svetskim liderima na forumima poput ovog.

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar Dačić imao je priliku i da ponovo razgovara i sa Ivankom Tramp, savetnicom predsednika SAD-a, sa kojom se u septembru ove godine sureo u Njujorku. 
 
Forum u Dohi se održava pod pokroviteljstvom katarskog emira. Ministar Dačić učestvuje na Forumu na poziv potpredsednika Saveta ministara Države Katar i ministra inostranih poslova, šeika Mohameda bin Abdulrahmana Al Tanija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading