VUČIĆ ZA RTS: Kompromis o Kosovu - da ne bismo živeli u prošlosti

Autor: rts.rs

Vesti

26.09.2017

19:27 >> 21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže za RTS da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu i ističe da je to važno da ne bismo živeli u prošlosti već u budućnosti.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić je, gostujući u emisiji Upitnik, rekao da Kosovo neće ući u UN "osim ako mi ne budemo nečim zadovoljni,  a mi ne možemo biti zadovoljni ako kažu priznajte nezavisno Kosovo".

- To tako ne ide i to tako ne može - rekao je predsednik Srbije i dodao da Srbija insistira na kompromisu kada je reč o Kosovu.

- Kompromis je važan da bismo živeli u miru, da bismo živeli u onome što može da bude rezultat našeg rada, da živimo u budućnsoti a ne prošlosti, da se ne takmičimo kakva nam je prošlost bila, već da gledamo ko je uspešniji - naveo je Vučić.

Kaže da se nikada nije plašio i ističe da je "sudbina odgovornog lidera da izađu sa rešenjima".

Da sačuvamo Srbiju u sigurnoj luci

Vučić je izjavio da je njegov utisak, nakon učešća na zasedanju Generalne skupštine UN u Njujorku, da je situacija u svetu veoma konfuzna, zamršena i komplikovana i ponovio da je najvažznije da Srbija ostane "usidrena u mirnoj luci".

- Ne pamtim da je situacija u svetu bila ovako komplikovana kao sada... Neko od šefova delegacija u UN rekao je da pomalo liči na ludu kuću. Ne mogu na takav način da se složim sa tim, ali da je situacija zamršena, jeste i neće biti lako bilo kome - rekao je Vučić.

On je podvukao da je za nas najvažnije da se Srbija "ne nađe u tom kovitlacu, u sred vetrova koji duvaju sa različitih strana, u nepravilnim smerovima". 

- Da sačuvamo Srbiju usidrenu u mirnoj luci, stabilnu i čvrstu i mislim da u tome nekako uspevamo - rekao je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (59)

Loading
kaktus

26.09.2017 19:35

Samo kompromis o Kosovu vodi napred.

tanja

26.09.2017 19:39

Srbija je spremna na kompromis.

Seka

26.09.2017 19:41

Proslost je iza nas ali zato se mozemo truditi da se neke stvari ne ponove u buducnosti.

Milan

26.09.2017 19:42

Naravno da bi trebali naći rešenje o Kosmetu bez proglašenja nezavisnosti.