SRPSKA AMBASADA U KIJEVU NE SEDI SKRŠTENIH RUKU: Obezbedićemo zaštitu i pomoć povređenim vozačima kamiona

Autor: Tanjug

Vesti

12.12.2019

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasada Srbije u Kijevu upoznata je sa slučajem na graničnom prelazu "Đakovo" između Ukrajine i Rumunije gde su se sukobili srpskih i ukrajinski prevoznici.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, do sukoba je došlo zbog neadekvatnog tretmana ukrajinskih carinskih organa prema srpskim prevoznicima.

Ambasada preduzima mere iz svoje nadležnosti kako bi srpskim državljanima obezbedila zaštitu i pomoć, navedeno je u Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ambasada je, kako se navodi, u stalnom kontaktu sa Ministarstvom spoljnih poslova Ukrajine, kao i lokalnim policijskim organima i preduzima mere iz delokruga svoje nadležnosti kako bi pružila konzularnu zaštitu i pomoć državljanima Srbije.

 

 

Šestorica srpskih kamiondžija su noćas oko jedan sat posle ponoći pretučena na graničnom prelazu Đakovo - Halmeu, a prema pisanju medija njih su pretukli ukrajinski vozači šlepera, koji su dok su ih tukli uzvikivali: "Ovo je Ukrajina".

Ambasada Srbije u Rumuniji ranije je saopštila da nije zvanično obaveštena o tome, a Tanjugu je u ambasadi rečeno da se incident dogodio na ukrajinskoj strani granice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading